„A Bitcoin már rég leváltotta az aranyat”

spot_img

A Facebook hőskorának operatív igazgatója, az azóta kockázati tőkével foglalkozó milliárdos, Chamath Palihapitiya szerint a Bitcoin már rég leváltotta az aranyat.

Mindezt a Delivering Alpha interjújában mondta el, ahol többek között a kockázati befektetéseiről, Kína világban betöltött helyéről és Kalifornia helyzetéről is beszélt a népszerű Szilícium-völgyi guru.

Az elmúlt években az arany kontra bitcoin vita elérte a hagyományos befektetők világát is. Az ipar egyes képviselői, mint Peter Schiff az arany élharcosaivá nőtték ki magukat, míg mások, mint Michael Saylor, Anthony Scaramucci, vagy Steve Wozniak meglátták a Bitcoin potenciálját. Több elemzés is bebizonyította már: a kis- és közepes befektetők piacán is egyre inkább terjed a nézet, miszerint a bitcoin a jövő aranya.

Úgy tűnik Palihapitiya inkább a második csoportba sorolja magát. Bár nemrégiben a BTC-t 200 000 dollárra jósolta, ezúttal tartózkodott az árfolyam előrejelzésektől. Ehelyett a Bitcoin mérföldköveit hozta fel.

„Szerintem a Bitcoin gyakorlatilag már leváltotta az aranyat. Ez a trend csak folytatódni fog. A Bitcoin piaci kapitalizációja pedig folyamatosan növekszik majd.”

Palihapitiya régebben arra biztatta a befektetőket, hogy tartsák portfóliójuk 1%-át kriptóban. Ő maga 10 évvel ezelőtt fektetett be és saját bevallása szerint azóta is ez volt a legjobb befektetési választása.

/cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img