Lehetővé teheti a bitcoin elfogadást kereskedőknek a MasterCard

spot_img

Izgalmas folyamat az elmúlt év során, ahogy egyre nagyobb ingerekre van szüksége a piacnak ahhoz, hogy valamire felkapja a fejét. Egy éve a PayPal nyitása a kriptopénzek felé óriási hír volt, most pedig legfeljebb közepes az, hogy a MasterCard is lehetővé tenné az elfogadást kereskedők milliói, sőt tízmilliói számára. Mutatjuk a részleteket.

A hír lényege, hogy a MasterCard azt tervezi, lehetővé teszi a bitcoin elfogadást a kiterjedt partnerkörében szereplő kereskedők és bankok számára, valamint a bitcoin értékesítés lehetőségét is megteremtsék.

Nem a MasterCard önálló, hanem a Bakkt kriptopénz-tárca fejlesztővel közösen megvalósított projektjéről van szó. De nem ez a kriptopénz-piacon jól ismert Bakkt egyetlen tevékenysége, bitcoin megőrzési, letétkezelési szolgáltatást is kínálnak az érdeklődőknek.

Azért nagy dolog ez, mert a MasterCard több ezer bankkal, és több millió kereskedővel áll kapcsolatban világszerte.

Ha ez valóban létrejön, akkor a következőkre lesz lehetősége a MasterCard partnerkörének:

  • BTC elfgoadás,
  • BTC értékesítés,
  • BTC alapú jutalomrendszer.

Utóbbi lényege az lehet, hogy légitársaságok, egyéb szolgáltatók által osztogatott hűségpontokat bitcoinra válthassák a MasterCard-Bakkt együttműködés keretében az ügyfelek. Már csak azért is nagy dolog mindez, mert a MasterCard rendszerében jelenleg

2,8 milliárd kártya van használatban.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az emberiség durván harmadához juthatna el a bitcoin vásárlás lehetősége. Óriási lépésről van tehát szó, csak remélni tudjuk, hogy mindez valóban elindulhat. A már említett légitársaságokon túl éttermek, szórakoztatóipari szolgáltatók, egyéb vállalkozások millióik kapnák meg a lehetőséget, hogy -közvetve- BTC jutalmakat, “hűségpontokat” osztogassanak az érdeklődőknek.

Úgy tűnik a Bakkt és a MasterCard partneri együttműködése valóban megvalósul, erre utal a CNBC beszámolója is. Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy minden MasterCard partner, aki erre lehetőséget kap, élni is fog az új lehetőségekkel, a trendet azonban jól szemlélteti, a bitcoin már nem csak közelít a mainstream felé, már a mainstream része.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img