Virtuális ruhák egy jó ügyért: NFT-hez nyúltak a magyar művészek

spot_img

Egy magyar művészekből álló önkéntes csapat összeállt, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében akadályozottsággal élők számára készítsenek ruhákat. A Dress-coding csapat egy digitális kollekciót is tervezett, amit NFT-ként szeretnének értékesíteni. Magyar művészektől már láthattunk NFT-ket, de ez az első alkalom, hogy egy divat kollekció kerül NFT-re.

Innovatív technológiák segítségével olyan ruhadarabokat hozunk létre, amelyek javítják az akadályozottsággal élő személyek életminőségét és megoldást nyújtanak egyedi problémáikra.

A projekt során a dizájnt a társadalmi felelősségvállalás eszközeként alkalmazzuk és bemutatjuk, hogy egy jól megtervezett forma a technológia segítségével megváltoztathatja és könnyebbé teheti az akadályozottsággal élők mindennapjait, illetve segíthet stílusuk kifejezésében és önbizalmuk növelésében.

-írja Dress-coding bemutatkozása.

A digitális ruha kollekciót november 3-án teszik közzé a foundation.app-on.

Az aukción befolyt összegből Sőrés Lia Down-szindrómás festőt és mintatervezőt szeretnék támogatni abban, hogy kreatív tevékenysége végre kifizetődő munka legyen.

A projekthez Csalár Bence divatújságíró és Kalász Veronika, a FreeKey mozgalom kerekesszékes aktivistája mellett Borsi Flóra világhírű fotóművész is csatlakozott. Borsi Flóra már több, saját fotóiból készített Ethereum-alapú NFT-t is értékesített: az első NFT-jét tavasszal, 5 ETH-ért (akkor 9000 dollárért) adta el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img