Kriptopénzügyek – 17.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt két hétben!

Crypto.com

A Crypto.com Exchange az ERC20, az Arbitrum és a Polygon Network mellett mostantól támogatja az USDC be-és kifizetést BEP20 láncon keresztül. Egyenlőre a kiutalási lehetőség csak az váltó webes felületén érhető el, hamarosan érkezik a telefonos alkalmazásokra is.

További hír a Crypto.com felől, hogy A CoolBitX (hitelkártya méretű hardvertárca) integrálta a Crypto.com Pay funkciót. A CoolWallet mostantól elfogadja a CRO-t, valamint a BTC-t, az LTC-t, az ETH-t, a DOGE-t és a 20+ érméket a Crypto.com Pay szolgáltatáson keresztül. Partnerségük megünneplésére a Crypto.com egy új Crypto.com márkájú CoolWallet Pro-t terveztetett és adott ki. Mostantól 2021. november 10-ig a Crypto.com márkájú CoolWallet Pro első 100 vásárlója a következő kedvezményben részesülhet: – 10% kedvezmény a CRYPTO promóciós kóddal, – Ingyenes szállítás, – Crypto.com felhasználóként az 5x Pay Rewards exkluzív előnyét, akár 10% visszatérítéssel Crypto‌.com Pay szolgáltatással. További részletek itt érhetőek el. A coldwalletről pedig itt írtunk korábban.

Grayscale

A legnagyobb kriptoalap most 54,3 milliárd dollár értékű kriptót kezel, és bő egy hete jelentette be a SEC-nek, hogy Bitcoin Trustját ETF-é átalakítaná át.

Binance

Melyik országból jössz te? Beszélnek ott angolul? Felmérések szerint erre a klasszikus kérdésre hazánkban a többség ma még nemmel felel. Számukra jelenthet óriási segítséget, hogy hamarosan már magyarul is elérhető lesz a legnagyobb kripto tőzsde felülete.

Coinbase

A Facebook a Coinbase-t választotta letéti partneréül a Novi pilotprogramjához – írja a Coinbase blogja. A Novi a Facebook új, fizetési szolgáltatásának digitális tárcája, amiben ingyenesen és gyorsan lehet pénzt küldeni és fogadni az egész világon.

További hír a Coinbase felől, hogy a cég közzétette Digital Asset Policy Proposal című javaslatát. A közlemény új ügynökségekről, szabályozásokról és egyéb intézkedésekről szól, amelyek segítenék a kriptovaluta ipar növekedését az Egyesült Államokban.

MasterCard

Izgalmas folyamat az elmúlt év során, ahogy egyre nagyobb ingerekre van szüksége a piacnak ahhoz, hogy valamire felkapja a fejét. Egy éve a PayPal nyitása a kriptopénzek felé óriási hír volt, most pedig legfeljebb közepes az, hogy a MasterCard is lehetővé tenné az elfogadást kereskedők milliói, sőt tízmilliói számára.

Waves

Liquidity mining, early birds és új governance tokennel jön ismét a Waves, ezúttal a több mint 4 éve megbízhatóan működő Waves Exchange tőzsdén. Az ökoszisztéma feletti irányítás teljes átadását tervezik, amihez a WX token segít majd megoldani a likviditást, a tőzsdei bevezetést és az árjegyzői kérdéseket. Maga az IDO 2021. november 4-én indul. Az IDO-ban vásárolt tokeneket az IDO befejezését követő egy éven belül feloldják. Jelenleg az alábbi poolok állnak rendelkezésre: USDT/USDN, BTC/USDN, ETH/USDN, WAVES/USDN.

Inlock

Az Inlock csapata rendhagyó Halloween partit szervez! Utalj be 250 dollárnyi stablecoint (lehet USDC, USDT vagy DAI) október 26. és október 31. éjfél között, majd tartsd bent azt legalább karácsony másnapjáig (december 26.). Cserébe 2022. január elsején legalább $50 dollárnyi ajándékban részesülsz! De ez akár több is lehet! Részletek az alábbi linken érhetőek el.

MetaMask

A MetaMask legújabb token felismerő funkciója automatikusan felismeri a két vagy több token listán szereplő tokeneket. Mutatjuk, hogyan kapcsold be!

Trust Wallet

Néhány nappal ezelőtt a kriptovaluta tulajdonosok rémálmával szembesülhettek a Trust Wallet felhasználói: a Binance hivatalos tárca alkalmazása több órán keresztül nullás egyenleget mutatott az azt megnyitó.

ICON

ICON hodlerek figyelem! November 3-án kezdődik az ICON 2.0 migrálásának a 3. szakasza – azaz az ICON 2.0 tényleges aktiválása. Az ICON Alapítvány az ICX ki- és befizetések szüneteltetését fogja javasolni a tőzsdéknek erre az időszakra. Az ICONex és a Hana pénztárcákból sem lehet majd új tranzakciókat indítani. A nyilvános végpontok is offline állapotba kerülnek. Eközben az ICON Alapítvány szavazásra bocsátja a hálózat felülvizsgálati javaslatát. November 4-én remélhetőleg a közösség a szavazás során, a javaslatokat meghallgatva elfogadja azt. Ennek értelmében egy új biztonsági másolat megosztására kerül sor az összes többi csomópont operátorhoz (nem fő P-Reps), a nyilvános állampolgári csomópontok visszaállnak, és a nyilvános végpontok is újra élesek lesznek. Ez után a tőzsdék folytathatják majd a ki- és befizetések műveleteit. Feltéve, hogy nem merülnek fel kritikus technikai problémák, a migráció befejeződik, és kezdődhet az ICON 2.0 korszaka.

Trezor

Legelőször 2014-ben, a MrCoin indulásakor vásárolhattunk kriptovalutát magyar nyelven. Őket később a Coincash, a Coinmixed és a BlockChange követték ezen az úton. Nemrégiben az is a tudomásunkra jutott, hogy a legnagyobb kripto tőzsdénél is gőzerővel dolgoznak a kezelőfelület magyarosításán. Kereskedni és vásárolni tehát már tudunk magyarul, na de mi a helyzet a tárolással? Nos úgy tűnik, hogy hamarosan ezt is kipipálhatjuk, ugyanis a Trezor fejlesztői nemsokára lehetővé fogják tenni, hogy a hardveres tárca asztali és a böngészőből elérhető kezelőfelületének nyelvét akár magyarra is átállíthassuk.

Pénzügyi tippek, trükkök

Gyakran felmerül kérdésként discord szerverünk szobáiban a SEPA be- és kiutalás lehetősége. Összeszedtük, hogy mely lehetőségeket használják felhasználóink. SEPA beutalás: FTX, Kraken, Coinbase, Crypto.com. SEPA kiutalás: ugyanezek, de FTX-en $10k alatt drága ($75).

  • Beutalni FTX-re érdemes, mert ott a legkisebb a váltási fee, és a non-eth/erc20 coinokat ingyen lehet onnan kiutalni. A SEPA utalás átfutása 1-2 munkanap.
  • Coinbase előnye, hogy működik az instant SEPA Revolutról/ra utalva.
  • Krakenen már működik Revolutról a SEPA utalás mindkét irányban. Krakenen a Frick Bank-ot kell hozzá kiválasztani, mint funding provider. Kb. 1 munkanap mire jóváírják, EUR/USDT váltás fee 0.20%, legolcsóbb stabil kiutalás USDT/TRC-20 $2.5.
  • Crypto.com-ra szintén instant érkezik az euró, legfeljebb néhány órát kell várni rá.
  • SWIFT USD beutalás Binance-re: Revoluton USD-t tudsz venni és azt küldeni, 1:1-ben íródik jóvá BUSD-ben, jó esetben néhány óra alatt beér. Útmutató itt érhető el.

Piaci zanza

Egy bitcoin ETF-et már biztos elfogadtak az amerikai hatóságok. Habár az elmúlt napokban már több jel is utalt rá, ma délutánra bebizonyosodott, hogy hamarosan megkezdődhet akár több Bitcoin ETF kereskedése is.

Kicsivel több, mint 1 milliárd dolláros napi forgalommal vette kezdetét az első amerikai Bitcoin ETF kereskedése.

A központi bankok által kibocsátott digitális valutáknak támogatniuk kell a pénzügyi és monetáris stabilitást – hangsúlyozták a G7 tagállamok pénzügyi vezetői. Az államilag kibocsátott érméknek biztosítaniuk kell a magánélet védelmét, az átláthatóságot és az adatvédelmet is – állapították meg a tisztviselők. A fórum 13 közpolitikai alapelvet fogadott el a digitális valutákra vonatkozóan, és hangsúlyozták, hogy a CBDC-k nem kriptoeszközök.

Nagy felháborodást váltott ki az Egyesült Államok pénzügyminiszterének vasárnapi nyilatkozata, ami szerint adót vetnének ki a nem realizált tőkejövedelmekre. Ez azt jelenti, hogy akkor is évente kellene adózni például a részvények, kriptovaluták, vagy éppen ingatlanok értékének emelkedése után, ha azokat nem is adják el a tulajdonosaik.

Hétfőnként a Coinshares kiadja a hagyományos tőzsdéken és brókereknél vásárolható kriptopénzes befektetési alapok eredményeit. A hétfői nap számai szerint még soha ennyi tőke nem ömlött a Bitcoin alapokba.

Digitális euróval foglalkozó tanácsadói csoportot hoz létre az Európai Központi Bank

 

A Robinhood részvényei (HOOD) meredek esést produkáltak, miután a fintech vállalat publikálta a harmadik negyedéves eredményeit és az messze elmaradt a várakozásoktól.

A szlovén pénzügyminisztérium közvélemény kutatást végez a kripto adótörvényekről. Szlovénia kriptoadó törvénytervezete 10%-os adót javasol a fiat-kriptó váltásokra és a kriptovalutákkal történő fizetésekre. A szlovén pénzügyminisztérium – helyi jelentések szerint – nyilvános konzultációt kér a kriptopénz befektetések megadóztatásával kapcsolatos törvénytervezetről.

Kripto Dzsem

Megérkezett a Kripto Dzsem következő része Andrással és Pinke Attilával. Kihagyhatatlan téma az induló ETF és az újabb ATH közelsége.

Satoshi szoboravató rövidfilm

Ahogy arról már számtalanszor beszámoltunk, szeptember 16-án szobrot avattunk Satoshi Nakamotonak Budapesten. A szobor azóta megszokta új, egyben első és végleges helyét, rengetegen meglátogatták az elmúlt másfél hónap során. Az eseményt természetesen élőben közvetítettük, számos egyéb videó is készült, most azonban végre megjelent a rövidfilm, ami az egész napot, a szoboravatót, majd az utána következő bulit is megörökítette.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img