Rekord mennyiségű tőke ment a kriptopénzes alapokba a múlt héten

spot_img

Hétfőnként a Coinshares kiadja a hagyományos tőzsdéken és brókereknél vásárolható kriptopénzes befektetési alapok eredményeit. A tegnapi nap számai szerint még soha ennyi tőke nem ömlött a Bitcoin alapokba.

Nyáron 10 hétből 9-ben pirosban végeztek a befektetési alapok eredményei. Ez azt jelenti, hogy hetente több tőke távozott az alapokból, mint amennyit befektettek. Ez a trend nagyjából két és fél hónapja fordult meg. Az azóta eltelt 10 hétből már 10-ben zöldben zártak a heti eredmények.

Az utolsó, október 18-án kezdődő héten pedig rekordot állított be a piac.

Az elmúlt héten 1,47 milliárd dollárt raktak akkreditált befektetők a Grayscale, a Coinshares, a 3iQ, a Purpose, a 21 Shares, a Pro Shares vagy az ETC Group kriptopénzes termékeibe. Ezzel együtt az év eleji, idáig rekordtartó heteket is leelőzte ez a tőkemennyiség.

Az alapkezelők közül a ProShares teljesített kiugróan – hozzájuk tartozik a nemrég NYSE-re került  BItcoin Futures ETF. Ez az alap minden idők legsikeresebb ETF bemutatkozását produkálta, még az arany ETF 2004-es megjelenését is lekörözte. Eddig 1,24 milliárd dollárnyit vásároltak belőle a befektetők.

Ami érdekes lehet, hogy az Ethereum alapokból csak pénzt vontak ki a múlt héten: 1,4 millió dollárt, illetve 13,9 millió dollárt októberben. Az altcoinok közül a Solana és a Cardano alapok tudtak erősíteni 8,1 ill. 5,3 millió dollárral.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img