Felugrott az NFT vonatra a Wall Street Farkasa

spot_img

Láttunk már néhány pénzügyi gurut és híres embert, aki kritikusból átment kriptopénz támogatóba. Az egyik ilyen Jordan Belfort befektető volt – az ő memoárjából és életútjából készült a Wall Street Farkasa film.

Belfort pár évvel ezelőtt még határozottan ellenezte a kriptopénz befektetéseket. 2018-ban, miután a BTC a dollár értékének felét elveszítette, azt nyilatkozta, hogy a bitcoin piac azokra az időkre emlékezteti őt, amikor a cégével embereket vert át (a csalásért egyébként két évet is ült, miután együttműködött a rendőrséggel a társai lebuktatásában). Ekkor minden befektetőnek azt üzente, hogy meneküljenek a piacról.

Nagyjából az év elején fordult meg Belfort véleménye a bitcoinról és azt kezdte jósolni, hogy a 100 000 dollárt is elérheti. Szerinte a COVID, majd a különböző kormányok arra adott reakciója és pénzpolitikája teljesen megváltoztatták a véleményét.

Belfort ezúttal az NFT piacot fedezte fel magának: két nappal ezelőtt megvásárolta a drága és ikonikus CryptoPunks NFT széria egyik darabját. Azt rögtön be is rakta profilképnek a Twitteren.

A spekuláció viszont itt nem áll meg: a Wall Street Farkasa saját NFT kollekciót is szeretne kiadni. „A képeket a film és az életem inspirálták” – mondta Belfort. Az arcokat formázó elemekben a gazdagság minden szimbólumát felvonultatja Belfort: a partikat, az autókat, a pénzt és a jachtokat. Az NFT kollekció még nincs a piacon, de vélhetően már nem sokat kell várni arra, hogy kikerüljön. Belfort szeretné valamilyen kreatív felhasználási móddal is felruházni az NFT-ket, de ennek részletei csak később fognak kiderülni.

https://twitter.com/wolfofwallst/status/1450912869386633219

Jordan Belfort a tegnapi tweetjében már arról beszélt, hogy imádja az NFT Twittert és soha nem hagyja ott. Ma pedig már azt is megszellőztette, hogy a CryptoPunks után a jól ismert gorillás NFT-kből vásárolhat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img