Kétharmaddal visszaesett a kriptóból származó bevétel, 10%-ot zuhantak a Robinhood részvényei

spot_img

A Robinhood részvényei (HOOD) meredek esést produkáltak, miután a fintech vállalat publikálta a harmadik negyedéves eredményeit és az messze elmaradt a várakozásoktól.

Amerika legnépszerűbb kereskedési alkalmazásánál a bevételek 19%-át adta a kriptopénzes adásvételek jutaléka: a számok tekintetében ez 267 millió dollárból 51 millió dollárt jelentett, ami rendkívül alacsony volt az előző negyedévhez képest. Akkor ugyanis csak a kriptopénzek váltásából 233 millió dollárt keresett a vállalat. Ez összesen 78%-os visszaesés.

A második negyedévben a Dogecoin mánia nagyban kivette a részét a bevételek növeléséből. A kripto bevételek 62%-a származott kizárólag DOGE ügyletekből. Amint elmúlt ez az elképesztő érdeklődés, elszálltak a bevételek is.

A Robinhood a harmadik negyedév nehézségeit a befektetési kedv hullámzásának, a piacok volatilitásának, a kisbefektetők viselkedésének és előre nem látható piaci eseményeknek tudta be.

A harmadik negyedévben a vállalat 1,3 milliárd dollár veszteséget termelt, az előző negyedéves 502 millió dolláros veszteséghez képest. A havi aktív userek száma is 21,3 millióról visszaesett 18,9 millióra.

A Robinhood CEO-ja szerint a fent már említett problémát ott lesznek a negyedik negyedévben is, de hosszú távon optimista a cég jövőjét illetően. A Robinhood a hálózati kriptopénz tárcák beépítésétől, az adókedvezményes befektetési számláktól és a (bár ezt nem vallották be) spekulatív, SHIB-szerű coinok bevezetésétől várják a bevételek megugrását.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img