Egy kézben folytatja a két nagy magyar kriptopénz-váltó

spot_img

Érzelmes videóban jelentette be Debreczeni Barnabás, a MrCoin kriptopénzváltó alapítója, hogy nem folytatja tovább, kiszáll a cég vezetéséből. Felvásárlás történik ugyanis, gazdát cserél az itthon pionírként számon tartott váltó. Az új tulajdonos nem más, mint a piac másik meghatározó szereplője, a CoinCash.

Sokakat, sőt, mindenkit meglepett a tegnapi bejelentés, a háttérben azonban már másfél éve szervezik a felek az átadást. A MrCoin brand továbbra is él és elérhető, ahogy a CoinCash is, mától azonban egy tulajdonos kezében. Az eladás indokait sorolva Debreczeni arról beszélt, hogy elérte, amit el szeretett volna, a hazai kriptopénz közösség erős, számos cég szerepel ezen a piacon, dinamikusan növekszik a terület hazánkban.

Persze hozzátette azt is, hogy ez nem csak az ő, hanem mindannyiunk érdeme, az viszont vitathatatlan, hogy az Anker közben lassan tíz éve elhelyezett legelső kriptopénz-ATM fontos lépés volt a piac beindítása érdekében, még a nemzetközi média is beszámolt az eseményről.

Mára már kézenfekvő, hogy szinte minden sarkon találunk egy gépet, amivel kriptopénzeket vehetünk, vagy éppenséggel eladhatunk.

Valóban óriási utat tett meg a MrCoin, nem túlzás azt mondani, hogy ők taposták ki azt az összetett ösvényt, amit minden váltónak, általában kriptopénzekkel foglalkozó cégeknek be kell járnia, ha legális keretek között szeretne működni.

A videó végén meglepetésszerűen megjelenik Mogyorósi Attila is, a CoinCash ügyvezetője, a büszke új tulajdonos. A jövőt illetően megtudhattuk, hogy Barnabás úgynevezett impact vállalkozásokkal szeretne foglalkozni, vagyis olyan cégekkel, amik a fenntarthatóságot segítik. A Stanfordon megismert osztálytársaival léterhozott kockázati tőkelap, a reaction.global keretében dolgozik ezeken a projekten.

Ez a felvásárlás is jól szemlélteti, hogy a hazai piac érik, fejlődik, új szereplők jönnek, mások összeolvadnak. Egyelőre nehéz megjósolni, hogyan fog kinézni a hazai kriptopénz-ipar 5-10 éves távlatban, az azonban sejthető, hogy a résztvevők száma jelentősen fog növekedni a következő időszakban.

A MrCoin weboldala és szolgáltatásai továbbra is elérhetőek lesznek ügyfeleik számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img