Folyamatos a BTC kiáramlás a tőzsdékről

spot_img

A Glassnode blokkláncelemző cég szerint, a bitcoin kínálata a kriptotőzsdéken 2020 eleje óta tartósan csökkenő tendenciát mutat, mivel a felhasználók elképesztő ütemben vonják ki a BTC-t.

A Glassnode Twitteren tette közzé követőinek, hogy 20 hónap alatt közel 617 000 BTC vándorolt ki a kriptotőzsdékről.

Az adatok alapján a tőzsdéken lévő bitcoin egyenleg a 2020. februári 3,09 millió BTC-ről 2021 októberére 2,47 millió BTC-re zuhant, ami 20%-os csökkenést jelent kevesebb mint két év alatt.

A tőzsdéken tartott bitcoin egyenleg ezen a héten is tovább csökkent. Az egyenlegek 2,47 millió BTC-re csökkentek, visszatérve a legutóbb 2018 augusztusában látott szintre. A kiáramlás átlagos mértéke 2020 februárja óta havi 30 850 BTC volt.

Forrás: Glassnode/Twitter

A Glassnode a bitcoin tőzsdei nettó pozícióváltozás mérőszámát is figyelemmel kíséri, amely a kriptotőzsdék tárcáiban tartott BTC készlet 30 napos változását követi nyomon. A Glassnode szerint a kiáramlás 2021-ben a májusi, júniusi és júliusi hónapok kivételével végig kitartó volt.

A jelenlegi kiáramlások havi 22 000 BTC körül mozognak, ami a fent említett hosszú távú átlag (30 850 BTC) mintegy 71%-a.

Forrás: Glassnode/Twitter

A hosszú távú hodlerek (LTH) vagy az olyan szereplők, akik legalább öt hónapig nem nyúltak BTC-jühöz, tovább növelték darabszámukat. Az elemző cég számításai azt mutatják, hogy az elmúlt hét hónap során ezek a szereplők hatalmas, 148,95 milliárd dollár értékű bitcoint halmoztak fel.

A március óta tartó rendkívüli felhalmozási időszak alatt az LTH-k 2,42 millió BTC-t adtak hozzá a tárcákhoz.

Forrás: Glassnode/Twitter

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/dailyhodl, cryptosignals/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img