A bitcoin nyereség egy részéből iskolákat épít El Salvador

spot_img

El Salvador kormánya újabb bitcoinnal kapcsolatos projektbe kezd, amely iskolák építését foglalja magában az eszközön elért nyereség felhasználásával. A kormány a Bitcoin Trust számlájának “többletét” fogja felhasználni a projekthez, amely jelenleg 1120 BTC-t tartalmaz.

Az állam Bitcoin Trust számlájáról származó nyereséget vagy “többletet” Nayib Bukele elnök szerint 20 iskola építésére fogják fordítani. November 2-án az elnökség sajtótitkára ismét tweetelt:

“Amikor ez a projekt elindult, még nem kerestünk annyi pénzt a FIDEBITCOIN-on (állami BTC Trust számlán), mint most. Ezért úgy döntöttünk, hogy az első 20 “Bitcoin iskolát” megcsináljuk”.

Bukele szóvivője azt is kijelentette, hogy a korábbi BTC vásárlásokból származó nyereség az emberek javát szolgálja, így a salvadori adófizetők pénzéhez nem nyúlnak a projekt megvalósításához.

A helyi média arról számolt be, hogy a 20 új iskola megépítése a helyiek kriptovaluta oktatásának bővítését fogja támogatni, és része lesz a “My New School” program keretében tervezett 400 iskolának. 2020 októberében a Közép-amerikai Gazdasági Integrációs Bank (CABEI) 200 millió dolláros finanszírozást hagyott jóvá El Salvador számára az oktatás bővítés ösztönzésére.

Október 28-án a Kripto Akadémia is beszámolt arról, hogy El Salvador további 420 BTC-t vásárolt, így a teljes készlete 1120 BTC-re nőtt. A jelenlegi 63 ezer dolláros árfolyamon ez körülbelül 70,5 millió dollárt ér.

Salvador további 420 bitcoint vett

Az “El Salvador BTC”, az ország bitcoin vásárlásait nyomon követő Twitter csatorna arról adott hírt, hogy eddig 12 millió dolláros nyereséget értek el 53 062 dolláros átlag vásárlási ár alapján.

A fiók azt a 30 dolláros segélyt is nyomon követi, amelyet a kormány adott a polgároknak a bitcoin bevezetésének ösztönzésére. A salvadoriaknak július 9-én adott 30 dollárnyi BTC most körülbelül 38 dollárt ér, jelentette a tracker november 2-án.

Anthony Pompliano testvére, Joe kommentálta is a tweetet:

“Mostanra több salvadori polgárnak van bitcoin tárcája, mint hagyományos bankszámlája, és életükben először több mint 30%-kal felértékelődött a vásárlóerejük. Ez egy lenyűgöző kísérlet.”

Ha bitcoint vagy egyéb kriptovalutát vásárolnál a Binance felületén ezt biztonságosan megteheted. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/cointelegraph, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img