Előfizetéses szolgáltatást tervez a Coinbase

spot_img

A The Block információi szerint a világ egyik legnépszerűbb váltója és tőzsdéje, a Coinbase egy új, előfizetésen alapuló kereskedési szolgáltatást tesztel.

A lényege, hogy az eddigi vételi és eladási jutalékos struktúra helyett egy előfizetéses üzleti modellre állnának át a Coinbase-nél. Az előfizetéses szolgáltatás előnyei közé tartozna a díjmentes kereskedés és a kiemelt telefonos ügyfélszolgálat, ünnepnapokon és hétvégén is.

A Coinbase One névre keresztelt előfizetéses szolgáltatást egyelőre egy kis felhasználói csoport tudja tesztelni.

Üzleti szempontból a Coinbase gyakorlatilag 100%-ban a kereskedési jutalékokból szerzi a bevételét, ezért túlságosan ki van téve az aktuális kereskedési kedvnek és piaci hangulatnak. Az előfizetéses modellel ennek a kockázatát szeretnék csökkenteni és diverzifikálni a bevételüket. Ezt már a Coinbase pénzügyi igazgatója, Alesia Haas is említette egy múltkori interjúban. A diverzifikációval olyan piaci szereplők után mennek, mint a Robinhood, ahol a Robinhood Gold nevű prémium előfizetést vásárlók extra adatokhoz és margin kereskedéshez férnek hozzá.

Egyelőre nincs információ arról, hogy mennyibe kerülne a szolgáltatás a rendszeres fizetéssel.

Bár a Coinbase One-ban jutalékok nélkül kereskedhetnénk, a spreadet továbbra is a felhasználók fizetnék ki.

A Coinbase egy extra védelmet is beépít a One-ba. A jelenlegi tervek szerint, ha ellopnák a felhasználó Coinbase számláját, a cég 1 millió dollárig visszafizeti az elveszett tőkét.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img