A Loopring Ethereum Tokenje kilőtt a GameStop NFT hírére

spot_img

A Loopring tokenje több mint 200%-kal nőtt az elmúlt héten, miután a jelentések szerint az Ethereum skálázási megoldás lesz a technológia a GameStop NFT piactere mögött.

Már láttuk, mi történik, amikor a meme részvények kereskedelme megmozdítja a GameStop árfolyamát, emlékezzünk csak vissza az év eleji short squeeze jelenségre. Most megtapasztaljuk ennek a fordítottját is, azaz hogy a GameStop potenciális partnersége hogyan tudja egy Ethereum alapú token árának szárnyalását is okozni.

Nemrég a GameStop részvények rajongói olyan hírmorzsákat fedeztek fel, amelyek arra engednek következtetni, hogy a vállalat a Loopring Ethereum skálázási technológiáját fogja használni a közeljövőben élesítésre kerülő NFT piacterén. Az elmúlt héten, ahogy terjedtek a pletykák, a Loopring Ethereum-alapú LRC nevezetű tokenje is az egekbe szökött.

Az LRC 206%-kal nőtt az elmúlt hét napban a CoinGecko adatai szerint, egészen 1,31 dolláros árig. Az ár közel 11%-ot esett az elmúlt 24 órában, de a közelmúltban bekövetkezett ugrás következtében a token felemelkedett a legutóbbi, tokenenkénti 0,38 dolláros mélypontról. Kedden a Loopring közölte is Twitteren, hogy új napi rekordot állított fel, 75 millió dollár értékű kereskedési volumennel.

A GameStop saját részvényeinek árfolyama az utóbbi időben emelkedett az NFT-terveivel kapcsolatos találgatások közepette. Jelenlegi közel 212 dolláros részvényenkénti árfolyam mellett a GME 21%-ot emelkedett az elmúlt öt napban. Az év elején a GameStop részvényei 483 dolláros részvényenkénti árfolyamot értek el a meme tőzsdei őrület közepette, amely olyan részvényekre is kiterjedt, mint az AMC és a BlackBerry, amelyet nagyrészt a Robinhood alkalmazást használó kiskereskedők fűtöttek.

A Loopring egyébként egy layer 2 skálázási megoldás az Ethereum láncon, amely az NFT alapú digitális tartalmak elsődleges blokklánc hálózata. A Loopring – a Polygonhoz hasonlóan – gyorsabb, olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé, mivel külön blokkláncon kezeli őket, mielőtt az összeset összegyűjtené, és az Ethereum főhálózatára küldené. Energiahatékonyabb is, mintha az összes tranzakciót közvetlenül az Ethereumra küldené.

A GameStop először májusban tette közzé az Ethereum-alapú NFT piacteret érintő terveit, és Matthew Finestone-t – aki korábban a Loopring üzletágvezetője volt – fel is vette a blokklánc csapat vezetőjének. A közelmúltban a vállalat még több álláshirdetést tett közzé az NFT piactérhez és a Web3 játékokhoz kapcsolódó pozíciókra.

A GMEdd, a GameStop részvénytulajdonosok egyik legfőbb hírforrása, a múlt héten arról számolt be, hogy a Loopring GitHub tárházába feltöltött új kód többszörös hivatkozást tartalmaz a GameStopra és az NFT-kre. Emellett rámutat az InterPlanetary File Systemre (IPFS) – egy peer-to-peer decentralizált szolgáltatásra, amely hatékonyan készít biztonsági másolatot a webhelyekről és fájlokról –, amelyre korábban a GameStop NFT teaser oldala is hivatkozott.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img