A Q4 lehet az eddigi legjobb negyedév

spot_img

Másfél hónapja elkezdődött a Q4, a negyedik negyedév a piacokon. Az ármozgás és a hálózati makró adatok alapján a piac még mindig bikás. Október elseje óta már 23 ezer dollárral nőtt a BTC értéke és új történelmi csúcsokat is elértünk.

A történelmi csúcsok miatt közel az egész piac nyereségben van. A SOPR mutató jóval 1.02 felett áll, ez pedig egyértelműen bikás helyzet.

Amikor az SOPR arány nagyobb mint 1, az azt jelenti, hogy az eladási tranzakció tulajdonosai profitban vannak. Ha kevesebb, mint 1, akkor veszteségben. A Spent Output Profit Ratio (SOPR) mutatót úgy számolják ki, hogy elosztják a vételi árat az eladási árral az egész hálózaton. Az SOPR on-chain adatokat használ és tranzakciók idején fennálló árfolyamokkal számolja ki, hogy nyereséges-e a piac vagy sem.

Korrigált SOPR mutató 14 napos mozgóátlaga

Jó hír, hogy a rövid távú befektetők is profitban vannak, a Short Term Holder profit/veszteség aránya is 1 fölött van. Amíg ez így marad, addig nincs mitől félnünk.

A rövidtávú befektetők profit/veszteség aránya

A hosszú távú holderek kínálati sokkja egyre csak esik, ez pedig annak a jele, hogy a régi szereplők szívesen adják el a pozícióikat az új befektetőknek. A hosszú távú befektetők viselkedése a piaci erő jele. Ha ők továbbra is profitban maradnak, akkor a rally folytatódni fog.

Kínálati sokk arányának alakulása- Supply Shock Ratios

Ez látható az elköltött volumen korából, a Spent Volume Age Band (SVAB) indikátor segítségével is. Itt az látható, hogy a fél évnél régebbi bitcoinokat adtál el a legtöbbször.

Az elköltött volumen kora (SVAB)

A piac történetében a Q4-es rallyk során a Bitcoin mindig túlszárnyalta a várakozásokat. 2017-ben, amikor a BTC a Q4 kezdetén csak 10 ezer dollárt ért, év végére 218%-ot emelkedett. 2020-ban, amikor az éves csúcs 14 ezer dollár volt, a Q4-ben 180%-ot ment a BTC és elérte a 30 ezer dollárt is. Az idei év negyedik negyedévének kezdete óta a BTC 54%-ot ment és még másfél hónapunk van hátra az évből.

/AMBcrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img