Bitcoin: közel lehet az utolsó növekedést megelőző mélypont

spot_img

Októberben hívtuk fel a figyelmeteket arra az érdekességre, hogy a bitcoin árfolyama mintha egy az egyben lekövetné a 2017-es bika piac utolsó szakaszának menetrendjét.

Közel egy hónappal korábbi cikkünk után, a helyzet továbbra is változatlan. A Bitcoin immáron 120 napja, a nyári mélypontot követő forduló óta halad a sárga úton.

A grafikon a bitcoin 2021-es, a sárga vonal a 2017-es mozgását ábrázolja, a júliusi trendfordulót követő időszakban

Már csak emiatt is érdemes lesz odafigyelni a bitcoin következő ~1 hétben mutatott viselkedésére, hiszen ha továbbra is ismétli magát a történelem, akkor a kisebb, néhány napos eltéréseket leszámítva, úgy tűnik, hogy éppen mostanában érhetjük majd el az utolsó nagy menetet megelőző mélypontot. A 2017-es emelkedés során a novemberi korrekciót egy 34 napig tartó emelkedő szakasz követte. Az árfolyam ez alatt az időszak alatt a 2.5-szeresére növekedett.

A reményt keltő kilátások ellenére, kisebb időtávon a bitcoin továbbra is gyengeséget mutat. Az emelkedésre utaló első biztató előjelet ismét az jelenthetné, ha sikerülne egy kereskedési napot a 62 500 – 63 500 dolláros régió fölött zárnunk. Ez a zóna már több hete fogja vissza a növekedést, az innen való kitörési kísérletek eddig mind rövid életűnek bizonyultak.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img