Rekord mértékű az aktivitás a Binance Smart Chain-en

spot_img

A BscScan, a Binance Smart Chain böngészője nemrég bejelentette, hogy fontos mérföldkőhöz érkezett a hálózat. A Binance saját fejlesztésű hálózata kedden elérte a 14,7 millió tranzakciót. Ezzel megdöntötte a július 29.-én beállított 13,1 millió dolláros rekordot.

A keddi napon ráadásul több, mint 270 000 új tárcát készítettek, ami az előző rekord több, mint kétszerese volt.

Az elmúlt két hétben az átlagos napi tranzakciószám a BSC hálózaton átlépte a 10 milliót. Más blokkláncokkal összehasonlítva a BSC tudja a legtöbb tranzakciót elvégezni a legolcsóbban – mondta a BSC egyik vezetője, Sammy Karim (ennek a teljesítménynek viszont a teljes centralizáció az ára – a szerk.)

Napi tranzakciószám a Binance Smart Chain-en

A Binance 2020 augusztusában dobta piacra a saját fejlesztésű hálózatát, ami egy nagyon gyors felfelé ívelő pályát írt le. Ezt egyrészt az olcsó és gyors tranzakcióknak köszönhette, másrészt a hálózaton elszabaduló defi coinok sokaságának és az altcoin vadászokat kiszolgáló, a hálózatra épülő tőzsdéknek. A Binance ráadásul folyamatosan önti a pénzt a hálózat fejlesztésébe, Zhao legutóbb 1 milliárd dollárt allokált a projektnek.

A Binance Smart Chainen ma már több száz decentralizált alkalmazás működik, amik közül a PancakeSwap tőzsde a legnépszerűbb. Mivel a hálózatra épülő tőzsdék a Binance Coint használják, a hálózat sikere párhuzamos a coin sikerével is. A BNB ma már a harmadik legnagyobb kapitalizációval bíró kriptopénz a piacon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img