66 milliárd dollárt kezelő ausztrál nyugdíjalap szemez a kriptopénzekkel

spot_img

A kriptopénzek menetelése a mainstream felé, pontosabban a mainstream közeledése a kriptopénzek felé úgy tűnik megállíthatatlanul folyik tovább, még akkor is, ha aktuálisan a vezető kriptopénz árfolyama meg-megtorpan néha. Most egy ausztrál nyugdíjalap, a kreatív névadás bajnoka, a Rest Super egyik felsővezetője beszélt arról, fontolgatják a kriptopénz-befektetést.

Az éves közgyűlésükön hangzott el mindez, nem más, mintsem a cég CIO-ja beszélt az elképzelésről. Az indoklás szerint az új digitális eszközök piaca dinamikusan fejlődik, ezért lehet érdemes a tőkéjük egy részét átcsoportosítani erre a területre.

A Chief Investment Officer elmondása szerint a kriptopénz-piac valóban erősen volatilis egyelőre, azonban éppen ezért csak a tőkéjük kis részét fordítják erre a célra. Ha valóban megteszik ezt a lépést, akkor a kontinensnyi országban ők lesznek az első nyugdíjalap, ami megjelenik ezen a területen.

A Business Insider témában írott összefoglalójából az is kiderül, hogy nem hosszú, hanem középtávon gondolkodnak, a 66 milliárd dollárt kezelő alap célja, hogy megtalálja az ideális befektetési stratégiát. Persze ez közhelynek hat, hiszen mindeni arra törekszik, hogy maximalizálja a megtérülését, azonban egy nyugdíjalap számára különösen kockázatos a kriptopénzek piacára tévedni.

Óriási felelősséggel tartoznak az ügyfeleik felé, általában jóval “szelídebb”, hagyományos befektetésekkel foglalkoznak, merőban szokatlan, hogy kriptopénzekkel foglalkozzon egy ilyen típusú pénzügyi szervezet. Nagy kérdés az állami szabályozás is, azt is körül kell járniuk, hogy egyáltalán van-e lehetőségük a befektetésre.

Nem ez az első eset Austráliában, hogy a kriptopénzek felé fordul egy hagyományos pénzintézet, a Queensland Investment Corporation is felvetette a kriptopénz-befektetés lehetőségét, végső döntés azonban még náluk sem született. Mindez jól szemlélteti, hogy a kriptopénzek egyre nagyobb figyelmet kapnak a hagyományos pénzvilágból, ez a trend a közeljövőben csak erősödni fog a várakozások szerint.

Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img