Az eToro kockázatosnak tartja és részlegesen eltávolítja a Tront és a Cardanot

spot_img

Sokakat meglepő lépésre szánta el magát az eToro. Az elsősorban hétköznapi embereket célzó befektetői oldal tegnap egy közleményben tájékoztatott arról, hogy az Egyesült Államok lakosai számára hozzáférhetetlenné teszi az egyik legnépszerűbb kriptovalutának számító Cardanot.

A nagyjából 25 millió felhasználóval rendelkező app vezetői szerint jogi szempontból kétséges lehet a Cardano további megítélése, ezért üzletileg ésszerűnek tartják, ha már egy esetleges hatósági eljárás megindulása előtt eltávolítják azt a kínálatukból. A Cardano neve korábban még nem merült fel a kripto szabályozásokkal kapcsolatos ügyekben, így egyelőre nem lehet tudni, hogy konkrétan mi indokolta az eToro lépését.

A döntésnek önmagában nem kellene hatással lennie az ADA árfolyamára, mert az eToro a token globális kereskedési forgalmának csak elhanyagolhatóan kis részét bonyolítja, egy másik neves és a törvényi megfelelést is szem előtt tartó tőzsde, a Bitstamp pedig éppen most vette fel azt a kínálatába.

A Cardano az elmúlt egy év egyik legjobban teljesítő kriptovalutája volt. A token éppen tavaly ilyenkor, november utolsó napjaiban gyújtotta be a rakétáit. Az akkor 10 centbe kerülő ADA a nyár végére egészen 3 dollárig emelkedett. Az ezt követő mélyebb korrekció még ha fájdalmas is, de egy ilyen jelentős elmozdulás után természetesnek mondható.

Komolyabb aggodalomra az adhatna okot, ha az amerikai tőzsdefelügyelet az XRP-hez hasonló módon egy eljárást jelentene be a Cardano ellen, de ilyen szándékról jelenleg nincsenek információink. Noha a tőzsdefelügyelet vezetője korábban már utalt rá, hogy szerinte minden ICO-t szervező kriptovaluta megsérthette az ország értékpapír kibocsátással kapcsolatos törvényeit, ezen kijelentését nem konkrétan a Cardanonak címezte.

Az eToro hasonló okokra hivatkozva az év végéig a Tront is el fogja távolítani az amerikaiak számára hozzáférhető kriptovaluták listájáról.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img