Óriási potenciál az NFT és metaverzum játékokban – az 1 billió dolláros értéket is elérhetik

spot_img

A Grayscale kiadott egy összefoglalót az NFT játékok és a metaverzum trendjéről: ebben azt írják, hogy a területben óriási a potenciál és az értéke elérheti az egy billió dollárt is – ami pont annyi, mint most a bitcoin kapitalizációja.

Az „A metaverzum és a Web 3.0 virtuális felhő gazdaságai” címmel kiadott jelentést a Grayscale kutatási igazgatója, David Grider és Matt Maximo elemző írta. Fő megállapításuk, hogy a kriptopénzekkel, a DeFi-vel és NFT-kkel megtámogatott metaverzum projektek egy eddig nem tapasztalt, teljesen új élményt kínálnak és gyorsan húzzák be az érdeklődöket. 2020 óta az ehhez hasonló projektek felhasználói bázisa megtízszereződött: már júniusban 50 ezer felhasználójuk volt.

„A Web 3.0 vagy a Web 2.0 más szegmenseivel összehasonlítva a metaverzumok még mindig gyerekcipőben járnak, de ha a jelenlegi trend folytatódik, akkor ez a szegmens a következő években mainstreammé válhat.”

A metaverzum vállalatok a befektetői pénzeket is folyamatosan szívják fel: az idei harmadik negyedévben már 1 milliárd dolláros befektetéseket kaptak különböző kockázati befektetőktől. Ez pedig a teljes kriptopénzes szektorban történő befektetések 12%-a volt a negyedévben. Ezzel kiérdemelték a „top alszektor” megjelölést is.

Több fontos trend is támogatja a kriptós metaverzum játékokat és ezek egy darabig még biztosan hatni fognak. Az első ilyen trend egy kulturális eltolódás a prémium játékoktól az ingyenes játékokig, a második pedig a virtuális dolgokra költött felhasználói pénz. Globális szinten, tavaly 180 milliárd dollárt költöttek el virtuális tárgyakra a játékosok. Az előrejelzések szerint 2025-re ez eléri a 400 milliárd dollárt is.

A játékok növekedő trendje a piacokon is látható eredményeket produkál. Elég csak az AXS, azt ATLAS, a MANA vagy a LAND tokenek sikerére gondolni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img