Salvadorban erősödik a turizmus a bitcoin bevezetése óta

spot_img

Ahogy arról korábban mi is számos alkalommal beszámoltunk, Salvador a világ első országa, ami hivatalos fizetőeszközként bevezette a bitcoint. Nagy dolog ez, hiszen mostantól, pontosabban szeptember hetedike óta elmondhatjuk, hogy van egy szuverén állam a bolygón, ami úgy gondolta, jó ötlet a vezető kriptopénzt hivatalos rangra emelni. Hogy ez a döntésük hosszútávon mennyire lesz kifizetődő, az majd elválik, az viszont biztos, hogy az egyik fontos célt, a turizmus erősítését már el is érték.

Egyfajta zarándokhellyé vált szeptember eleje óta a közép-amerikai ország, bizony bitcoin maximalisták érkeznek Salvadorba, hogy testközelből láthassák, hogyan is fest egy ország, ahol nem csupán fizethetünk bitcoinnal, de még az állam is tömegével vásárol belőle, hogy tartalékot képezzen.

Bő ötszáz BTC-nél jár a palesztin származású elnök, Nayib Bukele országa, ennyit vettek ezidáig, várhatóan még többet is fognak. Jókor kezdtek el vásárolni, az őszi bull run előtt, így komoly nyereséget könyvelhettek el. Ebből iskolákat, állatkórházakat, egyebeket építenek az ígéretek szerint.

Nem csoda, hogy mielőbb vissza akarnak adni valamit a lakosságnak, hiszen heves tüntetések kísérték a kriptopénz bevezetését, sokan úgy gondolják, csak még nehezebb helyzetbe fog kerülni az országuk az innovációnak köszönhetően.

Maga az IMF is kifejezte rosszallását a döntés kapcsán, ezt a véleményt azonban a kriptopénz-közösség tagjai közül sokan hiteltelennek tartjá, hiszen mégiscsak a hagyományos pénzrendszer egyik fellegváráról van szó az International Monetary Fund személyében.

Visszatérve a bitcoin-turizmusra, a világ minden tájáról érkeznek az érdeklődők, utazási blogokban, egyéb felületeken számolnak be élményeikről. Salvador mindemellett még a vulkáni energiával működtetett bitcoin bányákkal is felhívta magára a figyelmet az utóbbi időben, ha már lúd, legyen kövér alapon sokat tesznek azért, hogy valóban felkerüljenek a nemzetközi kriptopénz-térképre.

Bitcoin strandot is kialakítottak, pontosabban így nevezték el a hivatalosan El Zonte néven ismert tengerparti települést. Bitcoin hetet is szerveznek, szintén az innovatív digitális eszköz népszerűsítésére. A beszámolók szerint a gazdasági stabilitás nő Salvadorban jelenleg, maga az IMF is 10%-os gazdasági növekedést prognosztizál az ország számára.

Persze ez a siker minden bizonnyal számos összetevőnek köszönhető, ezek közül csak az egyik az, hogy ügyesen felültek a bitcoin vonatra. Ha most szeretnél bitcoint venni, hogy Salvadorban elkölthesd, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img