Online kaszinók biztonsága

spot_img

Talán az egyik legfontosabb dolog mielőtt elkezdesz online kaszinóban játszani, hogy ellenőrizd azt, mennyire biztonságos az adott kaszinó. Az alábbi cikken keresztül bemutatunk néhány olyan elemet, amire figyelned kell, hogy biztonságban tudd a pénzed.

Engedély

Az első dolog, amit ellenőrizni kell mielőtt regisztrálsz egy online kaszinó felületére, az az, hogy az adott online kaszinó rendelkezik-e engedéllyel vagy sem. Ez egy nagyon fontos lépés tekintettel arra, hogy mindenki egy olyan kaszinóban szeretne játszani, amelyik megfelel az irányadó szabályoknak és ezzel védi a játékosait és azok pénzét is. Amennyiben az adott kaszinó rendelkezik engedéllyel, azt a kaszinó honlapjának alján találod, itt kell feltüntetnie a kaszinónak az engedélyező hatóságot (pl.: MGA mint Máltai Játékfelügyelet vagy az Isle of Man), valamint ugyancsak itt találhatod az engedélyező hatóság hivatalos logóját is.

Viszont azt nem árt tisztán látni, hogy az egyes engedélyező hatóságok között is vannak különbségek. Értem ez alatt azt, hogy egyes országok/hatóságok nem tesznek meg mindent (nem rendelkeznek a legjobb hírnévvel) annak érdekében, hogy a helyi kaszinókat megfelelően felügyeljék és ellenőrizzék.

Azonban ha, például, a következő engedélyező hatóságok valamelyikét látod (a felsorolás példálózó jellegű, nem teljes) MGA, Isle of Man, Alderney, akkor nem kell aggódnod, ugyanis ezek a hatóságok tekinthetők a legmegbízhatóbbnak.

Tiszta játék és ellenőrzés (audit)

Legalább olyan fontossággal bír az online kaszinók esetében az, hogy az adott játék mennyire tiszta és mentes a “külső behatásoktól”. Az egyes játékok tisztaságát független harmadik félnek minősülő társaságok végzik, a játékok vizsgálata során. Az egyik legnevesebb ilyen társaság az eCOGRA. Ha az adott online kaszinó által kínált játékokat az eCOGRA ellenőrizte/vizsgálta meg, akkor az egy nagyon jelzés ezen kaszinó játékainak tisztasága vonatkozásában.

A tiszta játék élménye egy nagyon fontos és szükséges szempont ezért mindenképpen szánj kellő időt ennek ellenőrzésére. Az egyes játékok vizsgálata során az úgynevezett Random Szám Generátor (RNG) az egyik olyan kulcspont, ami többek között megvizsgálásra/ellenőrzésre kerül. Az RNG egy SHA-3 hash algoritmussal kell működnie, mivel ez az algoritmus az, ami meggátolja az RNG befolyásolását/meghamisítását. A megbízható online kaszinók mindegyikénél megtalálható ez az algoritmus.

Egy másik nem mellékes faktor az online kaszinó folyamatainak ellenérzése, auditja a megfelelő ellenőrző szerv által. Az audit megléte összefügg a játékok tisztaságával, mivel az része az elvégzendő audit folyamatának.

Befizetések és kifizetések

A befizetések illetve kifizetések minősége és “zökkenőmentessége” a biztonságos és megbízható online kaszinó egy másik ismérve. Rendkívül fontos a játékosok szemszögéből az, hogy a befizetések lehető legsimábban történjenek meg az adott kaszinó esetében. Ezen kívül a kiemelt helyen szerepel a kifizetések gyorsasága is. Mind a befizetések, mind a kifizetések esetében minél gyorsabban történik a folyamat annál jobb; illetve minél több variációs lehetőség áll rendelkezésre például a befizetésnél, annál nagyobb az esély arra, hogy több új játékosa legyen az adott online kaszinónak.

Továbbá, azt is fontos megemlíteni, hogy a be-és kifizetésekkel kapcsolatban, hogy a biztonságosnak tekinthető kaszinók nagy hangsúlyt fektetnek a pénzed biztonságban tartására az SSL titkosítás használatával. Az online kaszinók az SSL titkosítás útján biztosítják nemcsak a játékosok szenzitív adatait, de azok pénzét is.

Befizetés kriptovalutával

Fent említettem már, hogy a befizetéshez kapcsolódó több variációs lehetőség esetén, nagyobb az esély, hogy több új játékost csábítson játékra az adott kaszinó.

Erre tekintettel, az online kaszinók nemrégiben már nemcsak a „régi” pénzt fogadják egy adott összeg befizetésekor, hanem a kriptovalutát is. A kriptovaluta olyan virtuális vagy digitális pénz, amely úgynevezett token formában létezik. Az egyre növekvő népszerűségének köszönhetően egyre több online kaszinó kezdte el elfogadni a kriptovalutával. (pl.: bitcoin, ethereum) történő befizetéseket, mint új lehetőséget. Még arra is van lehetőség, hogy mindössze €1 befizetésével kezdjünk el az online kaszinók világában játszani az egy eurós kaszinók esetében. Ez nemcsak egy biztonságos mód, de megnyitja a kapukat az online kaszinók és a kriptovalutával történő befizetések előtt is.

Játékra fel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img