NFT-k a cellából: a Selyemút alapítója ismét jelentkezik

spot_img

A bitcoin életútjának fontos állomása volt a Selyemút néven ismert dark web piactér, ahol főként kábítószereket adhattak-vehettek a lelkes érdeklődők. Bár feltehetőleg a kétes hírű webshop nélkül is az lenne a bitcoin ma, ami, mégsem lehet elvitatin Ross Ulbricht alapító érdemeit. Bár a sokak által zseninek tartott Ulbricht feltehetőleg saját magát, és nem Satoshi munkáját akarta segíteni, mégis fontos állomásról van szó. Ulbricht azóta életfogytiglani börtönbüntetését tölti, most egy saját NFT kollekcióval jelentkezik a börtönből.

Az egyes alkotások Ulbricht életének fontos állomásait, jeleneteit ábrázolják, gyerekkortól egészen a letartóztatásán át a fogvatartási intézményig. A platform az Ethereum lesz, a kollekció pedig Ross Ulbricht Genesis Collection néven elérhető.

Tegnap váltak láthatóvá a közönség számára az NFT-k, méghozzá Miamiban, az Art Basel eseményen. Maga az aukció pedig december másodika és nyolcadika között fut majd. Az alkotásokat maga Ulbricht készítette, többnyire grafitrajzokról van szó. Az alábbi például a tárgyalás egy pillanatát örökíti meg, a vádlott szemszögéből:

The Trial I Saw

De vannak egészen korai művek is, amik Ulbricht gyerekkorából származnak, az alábbi mű például a háborút jeleníti meg, a fiatal Ross kifejezi abbéli reményét, hogy a háború hamarosan véget ér.

I Hope The War is Over

Ulbricht elmondása szerint 29 éves volt, amikor letartóztatták, miután bekerült a zárkájába, hirtelen lett egy csomó ideje, így “újra kapcsolatba kerülhetett a művészi oldalával”. Vannak valóban művészi értékű munkái is, mint például az alábbi festmény.

Dolphin

A vállalkozó immár kilencedik éve tölti életfogytiglani büntetését, így az NFT-k robbanásszerű fejlődéséből nem tudta kivenni a részét. Amikor felvetették neki, hogy adja ki NFT-k formájában alkotásait, először nem is értette, hogy miről van szó.

Arra a kérdésre, hogy mit kezd majd az NFT-k bevételeivel, azt a választ adta, hogy gyerekek utaztatását szeretné szponzorálni a börtönben lévő szüleikhez. Ulbricht ellentmondásos karaktere az internet történetének, valóban zseniális ahogy a semmiből felépített egy sok millió dolláros forgalmú webáruházat, nem elhanyagolható részlet azonban, hogy a termékeit kábítószerek, később fegyverek, egyéb illegális tárgyak és szolgáltatások jelentették.

Ha most szeretnél NFT-ket, kriptopénzeket vásráolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img