Nevet változtat a Square

spot_img

A Square bejelentette, hogy nevet változtat, és ezentúl Block néven lesz ismert. A névváltoztatás összekapcsolja a pénzügyi és szórakoztató szolgáltatásait, a CashApp-ot, a Tidal-t és a TBD-t. A vállalat szintén bejelentette, hogy belép a metaverzumba.

A Block név a vállalat szélesebb körű termék- és szolgáltatás kínálatát jelzi, amely mostantól magában foglalja a Cash App fizetési szolgáltatást, a Tidal zenei streaming szolgáltatást és egy kripto alapú nyílt fejlesztői platformot a TBD-t.

A jogi névváltoztatásra december 10-ig kerül sor, áll a sajtóközleményben. A New York-i tőzsdén jegyzett Square SQ tickerje azonban egyelőre változatlan marad. A vállalat megjegyzi, hogy a névváltoztatásra már több mint egy éve készül, és csak névváltozásról van szó.

A Square névváltoztatása aligha meglepő, hiszen Dorsey rajong a bitcoinért. Hétfőn lemondott a Twitter vezérigazgatói posztjáról, ami most lehetővé teszi számára, hogy teljes figyelmét a Block-ra fordítsa. A sajtóközleményben Dorsey így fogalmazott:

“A Block új név, de a célunk, a gazdasági felhatalmazás továbbra is ugyanaz marad. Nem számít, hogyan növekszünk vagy változunk, továbbra is olyan eszközöket fogunk építeni, amelyek segítenek a gazdasághoz való hozzáférés növelésében.”

Ez egy jelentős lépés a Block számára, amely egyre inkább a kriptopiac felé hajlik. Sőt, kifejezetten egy metaverse kezdeményezést is bejelentett, ahol eladók, zenés blokkpartik, és egyebek jönnének létre.

A váltáshoz hozzátartozik, hogy a cég új logója egy 3D-s interaktív tárgy. Maga a név és a 3D-s logo is a metaverzum építőkockáira utal, amelyek népszerűsége rohamosan növekszik. Az utóbbi időben a virtuális földet milliókért árulják a különböző platformokon, és prominens nevek is elkezdték már támogatni.

A Square előretörése a metaverzumba nem meglepő, tekintve, hogy oly sok befutott cég lépett már be eddig is. Ezek közül a legjelentősebb a Meta, amely 50 millió dollárt különített el a metaverzum kutatására. A metaverzum társadalmi jellege összhangban lenne a Block általános stratégiájával.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/forkast.news, beincrypto, techspot/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img