Decentralizálni szeretné Jack Dorsey a bitcoinbányászatot 

spot_img

Twitter (jelenleg X) társalapítója és Bitcoin szószóló, Jack Dorsey egy új bitcoin bányászpoolt támogat, hogy segítsen visszaszerezni a bányászoknak a blokkjutalmak és a tranzakciós díjak feletti ellenőrzést. Egy november 29-i bejelentés szerint Dorsey vezetésével 6,2 millió dolláros tőkebevonást hajtottak végre a Mummolin, az Ocean elnevezésű új decentralizált bitcoin bányászpool anyavállalata számára.

A tőkefinanszírozásból indították el az Ocean-t, amelynek célja a bitcoinbányászat folyamatának decentralizálása és átalakítása. A bányászpool küldetése az, hogy nagyobb átláthatóságot biztosítson a bányászati folyamatok számára, és lehetővé tegye a bányászoknak, hogy a blokkjutalmakat közvetlenül a Bitcoin hálózatból kapják, ne pedig a központosított bitcoin bányászpooloktól.

Ian Northon, a Mummolin társalapítója és jogi igazgatója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a bevont pénzösszeg egy részét általános vállalati célokra fogják felhasználni. “A tőkerészesedési táblázatunk privát, de büszkék vagyunk arra, hogy számos Bitcoiner és Bitcoin szószóló támogatja a projektet“, majd hozzátette:

“A TIDES kifizetési rendszerünk (Transparent Index of Distinct Extended Shares) a PPLNS frissítése és továbbfejlesztése, valamint sokkal jobb, mint az FPPS, különösen a bányászok tranzakciós díjából származó bevételek tekintetében.”

Luke Dashjr, a Mummolin társalapítója és Bitcoin Core fejlesztője úgy véli, hogy a bányászpoolok szerepének meg kell változnia ahhoz, hogy a Bitcoin valóban decentralizált valutaként létezzen.

“Az Ocean egy új típusú pool, amely lehetővé teszi a bányászok számára, hogy újra valóban bányászok legyenek. Mi indítjuk el a legátláthatóbb poolt és az egyetlen olyan poolt, ahol a bányászok közvetlenül a Bitcoin hálózatból kapják az új blokkok kibányászása után járó jutalmat” – mondta Dashjr.

A Mummolin társalapítója és elnöke, Mark Artymko hangsúlyozta, hogy jelenleg a hagyományos bitcoin bányászpoolok felügyelik kizárólagosan a blokkjutalmakat és a tranzakciós díjakat, mielőtt szétosztanák azokat a bányászok között. “Ez lehetőséget ad nekik arra, hogy visszatartsák a kifizetést egyes bányászoktól, akár saját döntésük alapján, akár törvényi előírás alapján” – tette hozzá Artymko:

“Az OCEAN megszünteti ezt a kockázatot és a poolok indokolatlan befolyását a bányászok felett.”

Az Ocean elkötelezett támogatója lett Dorsey és bízik abban, hogy a platform meg fogja oldani a bányászpoolok további centralizációjának problémáját, amely a Bitcoin hálózatot sújtja. 

https://twitter.com/ocean_mining/status/1729905968169836662

Az Ocean elindítását a Future of Bitcoin Mining konferencián jelentették be a Barefoot Mining jóvoltából, amely egyébként a pool első bányásza is. Az esemény helyszíne azért is érdekes, mert egy 150 éves felújított vízerőmű területén bonyolították le Dél-Karolinában. A Barefoot Mining gyakorlatilag újrahasznosította a gátat, és a feleslegesen termelt villamos energiát bitcoinbányászatra fordítják.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex-jelentések és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Melyik bitcoinbányász birtokolja a legtöbb bitcoint?

/cointelegraph, ocean, barefoot mining/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img