A Ledn hitelezési platform BTC fedezetű jelzáloghiteleket indít

spot_img

A Ledn ügyfelei a jövő év elejétől ingatlanokat vásárolhatnak majd bitcoin állományuk segítségével.

A Ledn bitcoin hitelezési platform 70 millió dollárt gyűjtött be egy B sorozatú finanszírozási körben, áll a cég szerdai közleményében. A finanszírozási fordulót a 10T Holdings, a kriptovaluta társaságokra összpontosító részvénytársaság vezette. A körhöz olyan kockázati befektetők is csatlakoztak, mint a londoni székhelyű Kingsway Capital, a Coinbase Ventures, Alan Howard milliárdos hedge fund menedzser, John Pfeffer és a CMT Digital.

Ezzel egy időben a cég szintén szerdán jelentette be új, bitcoin alapú jelzáloghitel termékét is, amely egy úttörő ajánlat lesz a piacon. A hitelkonstrukció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ingatlanvásárlásra használják fel bitcoin állományukat, miközben hasznot húznak a bitcoin árfolyamának felértékelődéséből.

“Az ügyfelek azonos mennyiségű bitcoint és ingatlanfedezetet keverhetnek majd a jelzáloghitel részeként” – áll a nyilatkozatban. „Ezt az egyedülálló biztosítéki struktúrát, amely az ingatlanok stabilitására támaszkodik, a bitcoin volatilitásával szembeni védekezés érdekében tervezték.”

A Ledn szerint a hiteltermék jelenleg pilot módban van. A vállalat várhatóan a jövő év elején fogja piacra dobni a terméket az egyesült államokbeli és kanadai ügyfelei számára. A cég 2022 első negyedév végére több mint 100 millió dolláros bitcoin alapú jelzáloghitel kibocsátást célzott meg.

Adam Reeds, a Ledn társalapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: „A legtöbb ember, aki jelentős vagyonnal rendelkezik bitcoinban, még mindig nem tudja felhasználni vagyonát, hogy jelzálogkölcsönt vegyen fel egy bankban. Ezért vezetjük be ezt a terméket, hogy hozzáférést biztosítsunk a kulcsfontosságú pénzügyi termékekhez azok számára, akik úgy döntenek, hogy a hagyományos bankokon kívül fektetnének be.”

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, today.in-24.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img