Musk szerint a metaverzum egy vicc

spot_img

A Dogecoin egyik társalapítója tweetjében méltatlankodott a metaverzum kifejezés kapcsán, mondván, hogy teljességgel megfoghatatlan, ködös, nincs egyértelmű jelentése. Elon Musk pedig nemes egyszerűséggel egy nevető emojival reagált.

Az angol metaverse fogalom először egy novellában jelent meg, Neal Stephenson Snow Crash című munkájába. Musk amúgy korábban már többször is beszélt arról, hogy ha a videójátékaink már-már fotórealisztikusak, akkor nem kell túl nagy bátorság ahhoz, hogy levonjunk egy fontos következtetést.

Nem zárhatjuk ki, hogy amit mi valóságnak gondolunk, az egy szimuláció, aminek részesei vagyunk. Hiszen ha a számítástechnika pár évtizedes fejlődése olyan tartalmakhoz vezetett, mint amiket manapság láthatunk, akkor egyáltalán nem zárhatjuk ki, hogy valakik elhelyeztek minket, legalábbis a tudatunkat egy olyan minőségű grafikai szimulációba, amire mi leszünk képesek a -közeli- jövőben.

És valóban ha bedétürnk bármelyik elektronikai szaküzletbe, akkor a képernyőkön olyan videójátékokat láthatunk, amikről első ránézésre nem egyértelmű eldönteni, hogy videófelvételek, vagy számítógéppel generált képek. Visszatérve a metaverzumra, az biztos, hogy régóta létező fogalomról van szó, azonban nem véltetlenül robbant most be a köztudatba.

Ehhez természetesen a Facebookra volt szükség, ami most már Meta néven fut, óriási terveik vannak ugyanis saját metaverzumok felépítésére. Mindeközben azok a kriptopénz-projektek, amik már hónapok, sőt évek óta egy-egy metaverzumot építettek igazán jól jártak a Facebook által generált hype-al, nem egy, nem két coin árfolyama nagyot ment az utóbbi hetekben.

Talán az egyetle valóságos dolog a pumpa, amivel egy ilyen hír fel tuja hajtani egy kriptopénz értékét. De komolyra fordítva a szót talán egy kicsit túlságosan hirtelen robbant be az életünkbe a metaverzum, egy nehezen megfogható, kissé ködös fogalom.

Az biztos, hogy érdemes figyelemmel kísérni a különöböző metaverzum projektetket, hiszen 2022 egyik hot topicja lesz ez a részpiac. Ha most szeretnél metaverzumokhoz kapcsolódó kriptopénzeket, vagy NFT-ket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img