Ice (ICY) és Snow (ICZ): dupla airdrop az ICX tulajdonosoknak

spot_img

Szerda hajnalban egy dupla airdropot fognak előkészíteni az Icon blokkláncon. Az esemény támogatását a cikk írásának pillanatáig csak egyetlen nagyobb tőzsde, az Upbit jelentette be. Azoknak, akik más váltókon tartják a tokenjeiket, a részvételhez a támogatott tárcák egyikében kell kiutalniuk az ICX-üket.

A különböző blokkláncok közötti közvetlen és zökkenőmentes (pl.: cross-chain staking) kapcsolatot lehetővé tevő Icon fejlesztői a napokban adták hírül, hogy két újabb kriptovalutát terveznek kibocsátani. Az Ice (ICY) tokennel kapcsolatos bejelentés nem számított akkora durranásnak, hiszen annak érkezéséről már nyár óta tudhattak az ICX tulajdonosok, a mellé érkező Snow (ICZ) viszont egy igazi karácsonyi meglepetéssel ért fel.

Az ICY és az ICZ is az Icon Polkadot felé nyitását teszi lehetővé. Míg az ICY magával a Polkadottal való integráció eszköze lesz, az ICZ az annak teszthálózataként funkcionáló Kusamához fog kapcsolódni. Hogy a tokenek pontosan milyen szerepet fognak betölteni az Icon életében, arról később adnak bővebb tájékoztatást.

A tokenek kiosztását egy szerda hajnali, tárcákról készített pillanatkép (snapshot) rögzítése vezeti fel. Ennek során minden ICX tulajdonos a walletjeiben tárolt tokenjeivel 1:1 arányban szerezhet jogosultságot az ICY és ICZ tokenekre, amelyeket a hálózatok indulásakor, valamikor 2022-ben fognak ténylegesen kiosztani. Az ICY esetében az induláskor csak 20% kerül majd kibocsátásra, a többit 3 év alatt, kisebb részletekben fogják átutalni. Az ICZ-t ezzel szemben mindenki egyszerre, egyetlen utalással fogja megkapni.

Habár jelenleg jelenleg a Binance számít az egyik legnagyobb Icon node-nak (P-rep), a tőzsde ma hajnalig nem jelentette be, hogy támogatná az airdroppot. Vannak akik szerint ennek technikai okai vannak, mások szerint ezzel lenyúlják a náluk tárolt ICX után járó jutalmakat. Habár nem kizárt, hogy azokat később majd utólagosan jóváírják az Icon tulajdonosoknak, annak aki biztosan részt akar venni az airdropban, érdemes a támogatott szolgáltatók tárcáinak egyikébe átutalnia a tokenjeit, pl.: Iconex, Hana, Iconfi, Omm, Balanced, Ledger. Az airdropra a felsorolt appokban stakingben tartott sICX is jogosultságot biztosít, a folyamatot csak emiatt nem kell megszakítani.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img