Kriptomat váltó és pénztárca: ideális választás kezdőknek

spot_img

A Kriptomat egy új váltó a magyar kriptopénz piacon, aminek célja, hogy kezdők számára is hozzáférhető és biztonságos legyen a kripto piac, a vásárlástól kezdve, a kereskedésen keresztül a tárolásig. Sőt, még kamatoztatni is tudod a váltón tárolt tokeneket. De erre még visszatérünk, nézzünk hogyan teljesíti célját a váltó.

Mire jó?

Saját elmondásuk szerint a Kriptomat egy váltó és egy pénztárca egyben. A cég már 2018 óta működik. Szlovéniában indult, jelenleg pedig a fejlett fintech szektorról ismert Észtországban van a székhelye. Mostanra több, mint 70 országban jelen van és szinte az összes európai nyelven elérhető.

Ha már a nyelveknél tartunk:  a honlap magyar szövegezése kiváló, látszik, hogy magyar anyanyelvű fordítóval készítették. Eközben a Kriptomatnál nagyobb és tőkeerősebb tőzsdék is gyakran elintézik az egészet egy Google fordítással. Ezért a mindennapi használat során biztosan nem fogsz félreértésekbe keveredni.

A Kriptomat elérhető webes-böngészős verzióban és az Android vagy iOS alkalmazással a mobilodon is tudod használni.

Mit tud?

Belépés után a felső menüsávban megtalálod az összes használható funkciót: a tárcáidat, az eladást és vásárlást, a megtakarításaidat valamint a piaci árakat.
A “Pénztárcák” alatt tudsz fogadni vagy kiutalni kriptopénzeket és itt találod a saját tárcáidon lévő tokeneket és azok árát is.

A “Vásárlás és eladás” alatt tudsz vásárolni és eladni euróért és forintért is, valamint különböző coinok között is egy kattintással tudsz váltani. Ugyanitt eléred a rendszeres vásárlás lehetőségét, ahol napi, heti vagy akár havi rendszerességgel is végezhetsz automatikus vásárlásokat. A Kriptomat több, mint 250 kriptopénzt támogat.

A “Megtakarítások” menüpont alatt tudod kamatoztatni coinjaidat azzal, hogy letétbe helyezed őket. Az aktuális becsült éves kamatlábak mindig megtalálhatóak a listában a coinok neve mellett. Ezek nagy része 0,5-1% között mozog, ami a konkurenciával összehasonlításban egyelőre alulmarad a versenyben. Még a Tether jelenleg 3,75%-os kamatlábánál is találsz jobbat a piacon.

Mennyibe kerül?

A Kriptomatra banki átutalással és bankkártyás vásárlással tudsz pénzt helyezni. Ebből nyilván a bannkártyás vásárlás a legegyszerűbb: ha egyszer hozzáadtad a kártyádat, onnantól kezdve pár kattintással vásárolhatsz vele kriptopénzeket. A konkurensektől eltérően még a Neteller és a Skrill fizetéseket is támogatja a Kriptomat.

A bankkártyás vásárlás a tranzakció értékének 3,45%-ába kerül, a Neteller és a Skrill vásárlás pedig 5,35%-ba (ha 100 euró alatt tranzaktálunk úgy még drágább).

A vásárlási és eladási jutalék az összeg 1,45%-ába kerül.

A kripto-kripto közötti váltások ingyenesek.

A kriptopénzek kiutalási jutaléka minden tokennál más és más.

A legfrissebb információkért és a jutalékok pontos leírásáért érdemes megnézni a “Fees” aloldalt.

Ezek a jutalékok nem tartoznak a legolcsóbb kategóriába, viszont a legfőbb konkurens is hasonló árakkal működik. Látszólag a filozófiájuk is hasonló: kényelmes, egyszerű, megbízható váltások, jó ügyfélszolgálat, cserébe a magasabb jutalékokért.

Mit kapsz még?

Ha még nem ismered ki magad teljesen a kriptopénz piacon, a Kriptomat megtámogat rengeteg magyar nyelvű cikkel és videóval, amiben pontról pontra elmondják a teendőidet. Segítenek kezelni a szolgáltatást, de a befektetések világáról is hasznos dolgokat olvashatsz.

Biztonság tekintetében is kiválóan teljesít a Kriptomat: bekapcsolhatod az SMS- vagy a Google Authenticator kétlépcsős azonosítást is. A pénzedre pedig úgy vigyáznak, hogy a kriptoeszközök 98%-át mindig hideg tárcákon tárolják. A Kriptomat emellett rendelkezik az észt pénzügyi hatóságok által kiadott digitális valutákkal foglalkozó szolgáltatások számára létrehozott licenccel.

Kinek jó?

A Kriptomatot azoknak tudjuk jó szívvel ajánlani, akik nem eléggé gyakorlottak a piacon és egy megbízható szolgáltatók keresnek első lépéseikhez és vásárlásaikhoz. Számukra az is nagy pluszt jelenthet, hogy tárolni is megbízhatóan lehet és a rendszeres vásárlásokkal féken lehet tartani a saját FOMO-jukat és a pánikot.

Azok számára is kiváló, akiket zavar, hogy a Revoluton nem lehet ki- és beutalni kriptopénzeket, vagy egy jó váltót keresnek meglévő Neteller vagy Skrill számlájukhoz. A kamatoztatásban is lehet értéket találni, ha a felhasználó még nem érzi készen magát a különböző lending platformok használatára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img