Több éves előkészítés után 2022-ben várható az első kriptorendelet

spot_img

Samuel Bankman-Fried, az FTX kriptotőzsde vezérigazgatója szerint, 2022 megérett arra, hogy bevezetésre kerüljön a kriptovalutákat szabályzó első törvényi csomag.

A Bloomberg Technology-nak nyilatkozva Fried elismerte, hogy a szektor összetettsége miatt a szabályozás nem egy tételben fog érkezni, de a piacnak a több éves előkészítő munkát követően számítania kell némi aktivitásra.

Megjegyezte azt is: “annak ellenére, hogy a szabályozás eredménye bizonytalanságot eredményez a szektor számára, a befektetőknek üdvözölniük kell ezt a lépést, mivel hosszú távon előnyös lesz.”

Fried úgy véli, hogy rövid távon az ágazatot érheti egy csapás, de a szabályozás növelni fogja a bizalmat a terület iránt, ami még több befektetőt vonz majd. Ugyanakkor Fried úgy gondolja, hogy ha globálisan egységes szabályozási keret lesz, a bitcoin és az általános piac valószínűleg virágozni fog.

Megjegyezte, hogy a szabályozás arról is tájékoztat majd, hogy az intézményi befektetők milyen mértékben fektetik be pénzüket a kriptotérbe. A vezérigazgató azt is elárulta, hogy a nagy pénzintézetek, köztük a bankok és a nyugdíjalapok is elkezdték már a kripto szektor feltérképezését.

Bár Fried optimizmusát fejezte ki egyes kriptovalutákkal kapcsolatban, korábban már figyelmeztette a befektetőket, hogy kerüljék a közösségi média hype-ja által vezérelt kriptovalutákat, hiszen ezek omlanak össze a leggyorsabban. Azt is kijelentette, hogy kerülni kell azokat a kripto projekteket is, amelyekben jelentős arányban vannak a névtelen alapítók.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához az FTX-et ajánljuk. További híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/finbold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img