Újabb stabilcoinnal bővül a Wirex kínálata

spot_img

Már jó ideje hazánkban is elérhetőek a WIREX kriptokártya szolgáltatásai. Olyannyira, hogy Wirex kártyánkat forinttal is tudjuk tölteni. A szolgáltató most egy újabb stabilcoinnal bővítette kínálatát, a szingapúri dollárral fedezett XSGD-vel.

A stabilcoin piaci kapitalizációja a Coingecko által követett adatok szerint körülbelül 206 millió dollár, a teljes stabilcoin piac 170 milliárd dollárt megközelítő értéke mellett. Ez a teljes stablecoin piacnak mindössze 0,1%-át teszi ki, de még így is a harmadik legnagyobb nem dollár alapú devizává vált a stablecoin kategóriában az euró után.

Az XSGD az Ethereum és a Zilliqa blokkláncán fut jelenleg és e-pénz kibocsátási keretrendszerben engedélyezett fizetési intézmény bocsátotta ki. Minden XSGD mögött egy szingapúri dollár áll, amelyet egy szingapúri bankban tartanak és őriznek. A whitepapert innen tudod letölteni.

Az XSGD mögött olyan kiemelt partnerek állnak, mint a Binance Singapore, a Crypto.com, a Gemini, az Uniswap és a Wirex.

Az Etherscan-en az egyenleget itt tudod megnézni, a forráskódot a Github-on pedig itt.

Az egyenleget a Ziliqa láncán is tudod követni, a forráskódot pedig itt.

A londoni székhelyű cég még 2015-ben fejlesztette ki kriptovaluta fizetési kártyáját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hagyományos valuták mellett kriptovalutát is költhessenek. A cég jelentése szerint jelenleg mintegy 4,5 millió ügyféllel rendelkeznek 130 országban.

“Létfontosságú, hogy a tokenek széles választékát kínáljuk felhasználóinknak, függetlenül a valutákkal kapcsolatos tapasztalataiktól” – mondta a Wirex társalapítója és vezérigazgatója, Pavel Matveev egyik nyilatkozatában. Megjegyezte, hogy a stabilcoinok kulcsfontosságúak az új felhasználók számára, akik el akarják kerülni a többi digitális eszköz volatilitását.

A Wirex első támogatott stabilcoinja a MakerDAO DAI-ja volt még 2019-ben, de újonnan már elérhető a platformon a True USD (TUSD), az USD Coin (USDC), a Tether (USDT), a Pax Dollar (USDP), a Stasis Euro (EURS) és az XSGD, azzal a fenntartással, hogy csak néhány stabilcoin érhető el bizonyos régiókban.

A StraitX (fizetési struktúra digitális eszközökre, egyben az XSGD kibocsátója) még tavaly novemberben mutatott be egy indonéz rúpiával támogatott stabil érmét. Testvérvállalata, a FinTech Xfers pedig a Szingapúri Monetáris Hatóság jóvoltából e-pénz kibocsátási engedéllyel rendelkezik.

További híreket, kereskedési elemzéseket és tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/wirex, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img