Spot Grid: automatizált kereskedési alkalmazással újít a Binance

spot_img

Tegnap délután egy új kereskedési eszköz vált elérhetővé a Binance-en. Habár a gridbottal korábban már a tőzsde határidős felületén is találkozhattunk, az új változat indulásával a spot piacokon is automatizálhatjuk a vételi és eladási ajánlataink végrehajtását.

A gridbot lehetővé teszi, hogy egy általunk meghatározott sávban, emberi beavatkozás nélküli kereskedhessünk. A két végpont között beállíthatjuk, hogy az ügyleteket egymástól milyen távolságban (mekkora haszonnal) szeretnénk végrehajtani, így amíg az árfolyam ebben a régióban tartózkodik, a robot 24/7/365 végzi helyettünk a kereskedést.

Azoknak, akik most találkoznak először a gridbot kifejezéssel, az alábbi animáció nyújthat segítséget a koncepció megértésében.

A zöld színnel jelölt árfolyamhoz érve a robot vásárol. Ezt követően a szint pirossá, eladási ponttá változik, ahol akkor kerül majd sor az értékesítésre, ha az az alatti zöld vásárlási zóna érintése után visszatérünk erre a szintre. Vagyis mindig egy kicsivel alacsonyabban veszünk és magasabban adunk el.

Jelenleg 33 darab kripto/usdt páron, illetve még néhány másik (BUSD, BNB, BTC, ETH és DOGE) piacon használhatjuk a robotot. Fontos, hogy bármilyen páron kereskedünk, az ügyletek a tőzsdei fiókunk BUSD és BTC készletéből lesznek finanszírozva. Ha nem rendelkezünk ezek egyikével, át kell váltanunk rájuk a kereskedésre szánt összeget.

A Binance gridbotja erre a linkre kattintva érhető el. Ha megnyitottuk az oldalt az alábbi beállításokkal szabhatjuk testre a működését.

1. Aritmetikus módban egymástól fix árfolyam távolságra (a példában 2000 dolláronként), míg geometrikus módban egymástól egyenlő százalékos távolságra (a példában 49%-onként) fogjuk végrehajtani a kereskedési megbízásokat.

2. Lower Price: a gridbot kereskedési zónájának mélypontja. Upper price: a gridbot kereskedési zónájának csúcspontja.

3. Grids: az imént megadott pontok között hány vételi/eladási szintet szeretnénk létrehozni. A mező kitöltésével a tőzsde ki is számítja nekünk, hogy a jutalékok levonása után mekkora nyereségre számíthatunk a szintek közötti kereskedéssel.

4. Invest Coin: megadhatjuk, hogy a számlánkon lévő BUSD, vagy BTC készletéből szeretnénk-e finanszírozni a kereskedést. (A BUSD a tőzsde saját stabilcoinja és erre jelenleg nem számítanak fel kereskedési jutalékot, ezért érdemes ezt használni.)

5. Investment: mennyi pénzzel szeretnénk elindítani a gridet. Fontos, hogy ez az összeg megoszlik majd 3-as pontban megadott szintek között. Tehát ha 10 gridet indítunk az általunk meghatározott zónában, és 100 dollárral kezdjük meg a kereskedést, akkor szintenként csak 10 dollárral fog tradelni a robot. Ez a nyereségünkre is hatással lesz. Ha a 3-as pontnál például 5%-os nyereséget ír ki nekünk a gép, akkor az az 5% a gridenkénti 10 dollárunkra fog vonatkozni (tehát minden sikeres eladás után 0.5 dollár lesz a profitunk), nem pedig a teljes, 100 dolláros összegre (vagyis tradenként ne 5 dolláros haszonnal számoljunk.)

6. Grid Trigger: milyen árfolyam elérésekor aktiválódjon a bot. A spot gridbotok indítását érdemes a 2-es pontban megadott árfolyamsáv aljának közelében megejteni. Ha itt beállítjuk ezt az értéket, akkor nem kell állandóan a grafikont lesnünk. Ha az árfolyam eléri a kívánt szintet, a tőzsde automatikusan elindítja a robotot.

7. Ha az árfolyam egy bizonyos szint alá (stop loss), vagy fölé (take profit) emelkedik, akkor a tőzsde leállítja a robotot.

Ha később módosítani szeretnénk egy már futó gridbot beállításain, azt a lenti képen látható ikonra kattintva tehetjük meg.

A gridbot egy stratégiai eszköz, ami sok kisebb nyereségű trade végrehajtását teszi lehetővé. Mivel a robot mindent helyettünk végez, nincsenek befolyással rá az emberi érzelmek. A sáv aljához érve nem fél a vásárlástól, a tetejéhez közeledve pedig anélkül ad el, hogy a további nyereség reményében fomozni kezdene.

Más kereskedési stratégiákhoz hasonlóan a gridbot sem “szent grál”. Bizonyos helyzetekben, bizonyos coinoknál ideális választás lehet, máskor viszont jobban járunk, ha inkább hanyagoljuk a használatát. Nagyon fontos, hogy mielőtt valaki nagyobb összeget bízna a robotra, először kicsiben tapasztalja ki a működését. Szinte biztos, hogy ahogy egy a témával még csak ismerkedő elképzi a használatát, nagyon messze lesz attól, mint amit a valóságban fog megtapasztalni. Ha szeretnéd, itt próbálhatod ki a Binance Spot Grid alkalmazását.

2022-ben is folytatódik 2000 dollár összdíjazású kereskedési versenyünk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img