A millenniumi generáció számára a bitcoin maga az arany

spot_img

A bitcoin jobb inflációs fedezetként működik, mint az arany, és a fiatal befektetők szemében már az arany helyébe lépett – mondta egy vezető Wharton (Pennsylvaniai Egyetem üzleti iskolája) professzor a CNBC-nek adott interjújában.

“Nézzünk szembe a ténnyel! Úgy gondolom, hogy a bitcoin mint inflációs fedezeti eszköz sok fiatal befektető fejében felváltotta az aranyat” – mondta Jeremy Siegel.

A professzor hozzátette, hogy az arany 2021-es teljesítménye “kiábrándító” volt, valójában a nemesfém legrosszabb éve 2015 óta. Az arany 2021-ben 5,81%-ot veszített értékéből, míg a bitcoin közel 60%-ot nyert. Az S&P 500 ehhez képest mintegy 30%-ot emelkedett.

A befektetők 2021-ben nyíltan beszéltek az aranyról és a bitcoinról. Sokan utaltak arra, hogy a bitcoin miben jobb, mint az arany. Howard Marks milliárdos, az Oaktree Capital elnöke szeptemberben azt mondta, hogy a bitcoin számos előnnyel rendelkezik az aranyhoz képest, hozzátéve, hogy a 21 milliós kínálati korlát lehetővé teszi, hogy a kereslet növekedésével tovább értékelődjön.

Októberben a JP Morgan elemzői azt írták egy jegyzetben, hogy “úgy tűnik, az intézményi befektetők megtalálták a bitcoint, talán jobb inflációs fedezetet látnak benne, mint az aranyban”. A bank szerint a pénz az aranyból egyenesen a bitcoinba áramlott, ami táplálja az inflációs fedezeti narratívát és az arany, mint ilyen célú eszköz helyettesítését.

Az amerikai fogyasztói árak 2021-ben évtizedek óta nem látott szintre emelkedtek, mivel a CPI (az országban az infláció mérésére használt legfőbb index), novemberben elérte a 6,8%-ot, ami 1982 óta a legmagasabb érték. Ráadásul kilenc egymást követő hónapban haladta meg a FED 2%-os inflációs célját. Válaszul a központi bank bejelentette, hogy 2022-ben tovább szigorítja monetáris politikáját, és arra törekszik, hogy még a nyár előtt befejezze eszközvásárlási programjait.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, tokeneo/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img