Csökken az Ethereum dominanciája a DeFi szektorban és ez jövőre is folytatódhat

spot_img

Az Ethereum a domináns szereplő a decentralizált pénzügyi alkalmazások terén. Megvolt a helyzeti előnye, komoly fejlesztő brigáddal bír és több száz alkalmazás és több ezer token használja a hálózatot. Ez az előnye azonban lassan sorvadni kezd, ahogy a konkurensek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tortából – írja a JPMorgan heti elemzése.

Amíg a Sharding – ami az Ethereum legkritikusabb fejlesztése lenne – el nem készül, vagyis kb. 2023-ig, az Ethereum hálózat jelenlegi, 70%-os részesedése tovább fog csökkenni.

A lenti grafikonon jól látható, hogy az Ethereum részesedése a TVL-ból (Total Value Locked, vagyis a különböző protokollokban lekötött tőkemennyiség) idén közel 100%-ról 70%-ig esett, miközben teret nyertek a versenytársak azok közül is főleg a Binance Smart Chain.

A JPMorgan szerint az is elképzelhető, hogy amire megjelenik a megfelelő skálázódás az Ethereumon, az emberek már egész egyszerűen nem fognak visszatérni a hálózathoz, mivel jobbnak találják majd a konkurenseket. Ők pedig virágzanak és egyre több és több befektetést kapnak.

“Másképp fogalmazva az Ethereum egy intenzív versenyben van a dominanciájának megőrzéséért és ez a verseny végeredménye még egyáltalán nincs eldöntve” – írja az elemzés.

Az Ether árfolyam tavaly 220%-ot nőtt, amíg a Solana 7000%-ot, az Avalancse 2200%-t. Bár a konkurensek leelőzték őt, az Ether megverte a Bitcoin árfolyam emelkedését.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img