90%-ot is zuhannak majd az altok Hayes szerint

spot_img

Egy nyomasztó blogposztban a BitMEX volt vezérigazgatója, Arthur Hayes beszámolt legújabb várakozásairól a piacon. Szerinte jön a fordulat a világgazdaságban: a következő években kamatemelések várhatóak, a FED és más központi bankok is visszafogják majd a pénz nyomtatását, hogy elcsendesítsék az emelkedő élelmiszer-, lakhatás- és üzemanyagárak miatt fölmorajló kritikus hangokat. Ez pedig az olyan kockázati befektetések beesését hozhatja magával, mint amilyenek a kriptopénzek.

“A kripto befektetők már egy évtizede arra verik a nyálukat- írja Hayes sajátos stílusában – hogy jönnek az intézményes befektetők a piacra. Most végre itt vannak. Bár a kriptóra fordított, százalékban mért allokációjuk kicsi, az pont elég ahhoz, hogy megmozgassák a piacot.

Tom Peterffy az Interactive Brokers-től és Ray Dalio a Bridgewatertől is birtokolnak bitcoint és más kriptót, azért, hogy hedgeljenek a fiat pénzek bedőlése ellen. De amíg a szupergazdagok, akik a hagyományos pénzügyi intézményeket működtetik, kibírnak egy komoly beesést is, addig a kisbefektetők nem. Az egész eszközkezelő ipar szívesen fektet kriptóba amíg az árak esnek és ezek a túlértékelt kopipaszta főnökök nem veszítik el a jól fizető állásaikat. De ők nem hisznek Lord Satoshiban, sem a holdolásban, és ha a körülmények úgy kívánják, egy szempillantás alatt likvidálják a pozícióikat, a veszteség mértékétől függetlenül.”

Hayes szerint rövidtávon, a kamatemelések függvényében a két legnagyobb kriptopénz, a Bitcoin és az Ethereum is lefelé trendelhet, de nem fognak akkorát esni, mint amekkorát a többi altcoin.

“Ha a Bitcoint 30 ezer dollár alatt és az Ethert 2000 dollár alatt fogják kereskedni három-hat hónapos időtávon, én eladnám az összes shitcoinomat. Ezek a shitcoinok 75-90%-ot is eshetnek.

Hayes felhívta a figyelmet arra, hogy van egy pozitív korreláció a FED egyenlege és a Bitcoin árfolyama között. Most, hogy a FED visszafogja a kötvényvásárlást is, a “pénznyomtatás” narratíva eltűnhet – legalábbis egy időre. A 2022-es novemberi Kongresszusi választások után újra beindíthatják a pénznyomtatást.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img