Kriptobányász hírek – 5.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk az elmúlt hetek fontosabb eseményeit a nagyvilágból!

A bitcoin, a cikk írásának pillanatában (december elején) az 50 000 dolláros szint körül mozgott, a piacon pedig érezhető a “félelem” faktor. A bitcoin közösséget azonban hosszú távon ez nem aggasztja. Egy nemrég közzétett interjúban Whit Gibbs, a Compass Mining alapítója és vezérigazgatója is ennek adott hangot, valamint elmagyarázta, hogy miért fontos tényező a BTC hashrátája.

Kína Jünnan tartománya felszámolta a bitcoin bányászat illegális áramellátását

John Warren korábbi kormányzójelölt még 2019-ben alapította meg másik négy társával a GEM Mininget, miután felfedezte magának az iparágban rejlő „hatalmas lehetőséget” – jelentette az Associated Press.

Tavaly júniusban írtunk arról, hogy Paraguay egyik kongresszusi tisztviselője arra utalt, hogy ők is nyitnának a vezető kriptovaluta felé. Az azóta megalkotott törvényjavaslat átment a szenátus 2021 év végi ülésén, amely kimondja, hogy a bitcoin és a kriptovaluták kereskedelmét, valamint bányászatát kívánja szabályozni az országban.

Egyre többször lehet olvasni hazai és külföldi oldalak bejegyzéseiben, hogy a bitcoin bányászat globálisan hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás növekedéséhez. Az úttörő kriptovaluta szerencséjére a kritikák nagy része hibás feltételezéseken és előrejelzéseken alapul. Lindsey Kelleher, a Blockchain Association vezető politikai menedzserének vendégbejegyzését olvashatjuk a Bitcoin Magazine tolmácsolásában.

A Marathon Digital Holdings (MARA), amely egy tőzsdén jegyzett bitcoin bányász vállalat, nemrég jelentette be, hogy rekord mennyiségű Bitmain ASIC bitcoin bányászgépet vásárolt.

A bitcoin hálózat egyre erősebb

A Marathon mellett a GEM Mining is bővítéssel zárta az elmúlt évet. Legfrissebb közleményük szerint a cég, több, mint 4000 géppel növelte bányász flottáját.  Ezzel a vásárlással 13 118 aktív bányászgépet tartanak fent.

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img