Kriptopénzügyek – 26.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Crypto.com

LUNA-t lehet szerezni jutalomként a most meghirdetett Supercharger pool-ban. Ha CRO-t teszel a Supercharger poolba a Crypto.com alkalmazás vagy a Crypto‌.com Exchange webes felületén keresztül, akkor további 20x APY érhető el. Részletek az alábbi leírásban.

Amon

Bejelentette az Amon, hogy hozzáadták a Tethert (USDT) a tőzsdéjühöz és az Amon Wallethez. Az USDT hozzáadásával tizenkettőre növelték a rendelkezésre álló kriptovaluták teljes mennyiségét. USDT ellenében az alábbi párok érhetőek el: BTC/USDT, ETH/USDT, MATIC/USDT, DASH/USDT

Kriptomat

A Kriptomat egy új váltó a magyar kriptopénz piacon, aminek célja, hogy kezdők számára is hozzáférhető és biztonságos legyen a kripto piac, a vásárlástól kezdve, a kereskedésen keresztül a tárolásig. Sőt, még kamatoztatni is tudod a váltón tárolt tokeneket. De erre még visszatérünk, nézzünk hogyan teljesíti célját a váltó.

WAVES

Érdemes 2022-ben is a WAVES-n tartani a szemünk, ugyanis még több minőségi alkalmazást hoz az ökoszisztémába. Várható a Waves DAO, metaverzum fejlesztés, DEX aggregátor fejlesztési hírek és még sok más. A legújabb mainnet csomópont verzióval pedig a WAVES alkalmazásainak többségénél engedélyezni fogják a Metamaskot, ami tovább gyorsíthatja az ökoszisztémába a tőkebeáramlást.

Plutus

A Plutus kriptokártya szolgáltató bejelentette 2022 első negyedévére a frissített Rewards & Accounts 2.0 modelljét. Ami merőben újdonság, hogy mindegyik előfizetési csomag minimum 3% kripto jutalmat kínál alapesetben PLU tokenben fizetve. Továbbá számos újabb partnerkapcsolatot jelentettek be például az ALDI-val, a LIDL-el, NETFLIX-el stb. Részletek az alábbi blog bejegyzésben.

Wirex

Már jó ideje hazánkban is elérhetőek a WIREX kriptokártya szolgáltatásai. Olyannyira, hogy Wirex kártyánkat forinttal is tudjuk tölteni. A szolgáltató most egy újabb stabilcoinnal bővítette kínálatát, a szingapúri dollárral fedezett XSGD-vel.

Binance

Tegnap délután egy új kereskedési eszköz vált elérhetővé a Binance-en. Habár a gridbottal korábban már a tőzsde határidős felületén is találkozhattunk, az új változat indulásával a spot piacokon is automatizálhatjuk a vételi és eladási ajánlataink végrehajtását.

NEXO

Új év, újabb eszközzel bővít a NEXO. Rögtön már az év elején az UNI-t tették elérhetővé a platformon. Éves szinten 6.9% kamat érhető el kihelyezéssel. További részletek a NEXO blog bejegyzésében.

Piaci zanza

Január 3-án a Bitcoin Genezis napot ünnepeltük, vagyis az első blokk (a genezis blokk) kibányászásának évfordulóját. Az első blokkot 2009-ben, vagyis 13 évvel ezelőtt bányászták ki.

13 évvel ezelőtt bányászták ki az első blokkot

A Törökország hivatalos fizetőeszközének számító líra az elmúlt év során 40%-ot gyengült a dollár ellenében. Az éppen karácsony előtt tetőző mélyponton ez az érték a 60%-ot is meghaladta, ahonnan egy elnöki bejelentést követően sikerült visszakorrigálni. Ebben Erdogan ígéretet tett arra, hogy kárpótolni fogják azokat, akik lírában tartják a megtakarításaikat.

Az e-CNY, vagyis a digitális jüan egy pilot verziója már letölthető Kína iOS és Android boltjaiból. A BlockBeats China nevű helyi kriptós magazin szerint az e-CNY alkalmazásban egyelőre a személyes tárca nyitása, annak menedzselése, valamint a váltások és a küldések működnek.

Új év, újabb rug pull. A Binance Smart Chain-en egyre gyakoriak a rug pull események, és talán ez lehetett eddig a legnagyobb. Ezúttal körülbelül 10 millió dollárt loptak el rögtön az év elején.

Samuel Bankman-Fried, az FTX kriptotőzsde vezérigazgatója szerint, 2022 megérett arra, hogy bevezetésre kerüljön a kriptovalutákat szabályzó első törvényi csomag.

A bitcoin jobb inflációs fedezetként működik, mint az arany, és a fiatal befektetők szemében már az arany helyébe lépett – mondta egy vezető Wharton (Pennsylvaniai Egyetem üzleti iskolája) professzor a CNBC-nek adott interjújában.

Kripto Kakaó

Minden hétköznap reggel vár a Kripto Kakaó, hogy jól induljon a nap

 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Újabb műsorunk a Kripto Kakaó délelőttönként, valamint az NFT radar. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira iratkozol fel, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img