Máris megtörtént az év első nagyértékű lopása a BSC-n

spot_img

Új év, újabb rug pull. A Binance Smart Chain-en egyre gyakoriak a rug pull események, és talán ez lehetett eddig a legnagyobb. Ezúttal körülbelül 10 millió dollárt loptak el rögtön az év elején.

Az Arbix Finance, egy arbitrázsra fókuszáló projektként tüntette fel magát a BSC-n, amelyben a felhasználók “alacsony kockázat mellett optimális hozamot érhettek el”.

rug pull: a fejlesztő csapat magára hagyja a projektet, majd eladja vagy megszünteti a platfrom mögött álló likviditást. A rug pull azt jelenti, hogy hirtelen kihúzzák valaki alól a szőnyeget, ami valójában a likviditás váratlan megszüntetését jelenti.

Január 4-én hajnali 3 óra (+UTC) körül a projekt lecsapolta a vaultban a felhasználók pénzeszközeit, törölte weboldalukat, Twitter- és Telegram fiókjaikat.

Körülbelül 10 millió dollárnyi felhasználói vagyont loptak el a vaultból, ami a következőkből áll:

  • ~ 920 000 dollár BETH
  • ~ 2,25 millió dollár BSC-USD
  • ~ 1,7 millió dollár BUSD
  • ~ 1,4 millió dollár CAKE
  • ~ 1 millió dollár BSC-USDC
  • ~ valamint kisebb mennyiségben ADA, DOT, DOGE, LINK, XRP és WBNB.

A vaultban lévő pénzeszközökön kívül december 10-én a csapat  4,5 millió darab ARBX-et is mintelt. Miután a mintelés elkezdődött, ezeket a tokeneket a PancakeSwap-on keresztül öntötték a piacra, és az árfolyam 1,42 dollárról közel nulláig esett. Az így befolyt 50 000 dollárnyi bevétel a fő rug walletbe került.

A pénzt erről a BSC címről küldték az Ethereumra, ahol körülbelül 2500 darab ETH-ra váltották és így küldték el további ETH címre.

Annak ellenére, hogy tavaly novemberben rendelkezésre bocsátotta a projekt az auditját, és minden nagyobb vagy kritikus problémát megoldottnak jelöltek, a Certik úgy döntött, hogy közzétesz egy alapvető incidens elemzést.

A tweet szál azonban csak arra szolgált, hogy felhívja a csalódott felhasználók figyelmét, akik bíztak a Certik jóváhagyó pecsétjében.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/rekt.news, coingecko/

Több mint 1 milliárd dollár értékű kriptót loptak el hackerek 2021 harmadik negyedévében

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img