Nem fognak meggazdagodni a holderek az adopciótól

spot_img

Szembe megy a népszerű véleménnyel a Goldman Sachs legújabb jelentése. Ebben lefektetik, hogy a befektetőknek szkeptikusabbnak kéne lenniük azzal a narratívával szemben, miszerint a kriptopénzek széleskörű adopciója magasabb árfolyamokat eredményez.

A Goldman Sachs két elemzőjének tézise szerint a kriptopénzek minél népszerűbbek, minél mainstreamebbek, annál inkább úgy viselkednek, mint a többi bejáratott értékpapír. Ennélfogva az is ki van zárva, hogy tömegek gazdagodjanak meg a kriptopénzekből, hiszen minél inkább elterjednek, annál inkább elveszik az előnyük. Ez az előny a diverzifikálásban rejlik: azzal, hogy a befektetők a portfóliójuk pár százalékát kriptopénzekben tartják, egy olyan piacon nyernek kitettséget, aminek mozgása nem függ a többi piacétól. Elvileg.

A gyakorlat viszont megmutatta, hogy a Bitcoin ára egyre jobban pozitívan korrelál a részvények, főleg a technológiai részvények árfolyamával.

Emiatt a mainstream adopciót a Goldman Sachs elemzői kétélű fegyvernek nevezték.

“Miközben tényleg növekszenek az értékelések, azzal együtt növekszik a korreláció is, ami a diverzifikációs előny csökkenésével jár.”

/bloomberg/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img