Vasalni még nem tud, de a grafikonok jellegzetes alakzatait már magától is felismeri a TradingView

spot_img

Számos kereskedési stratégia épít a grafikonokon újra és újra megjelenő alakzatokra. Ezek gyakori ismétlődése nem véletlen, hiszen az emberi természet örök, a kereskedő tömegek félelme, reményteli várakozásai, vagy éppen eufórikus hangulata pedig újra és újra kirajzolódik a chartok alakulásán.

Habár pusztán ezekre alapozni egy döntést nem ajánlott, más eszközökkel kiegészítve gyakran megerősíthetnek, vagy akár további türelmere is inthetnek minket. Ezen alakzatok felismerését könnyítheti meg a TradingView legújabb funkciója, ami ha szeretnénk, mostantól automatikusan is felhívja a figyelmünket a sokak által keresett és figyelt mintázatokra.

Elliott hullámok, ékek, zászlók, csúcs- és mélypont formációk, na és persze az örök klasszikus fej és váll alakzat, már mind elérhetőek a TradingView Indicators menüpontja alatt

Az új indikátorok még tesztelés alatt állnak és a beállított időtávon maximum 600 gyertyára viszamenőleg képesek elemezni a grafikonokat. Több eszköznél akár meg is fordíthatjuk a keresést, így ha a csúcsok (Top), helyett a mélypontokat igyekszünk felfedezni, akkor egy csúcs indikátort kiválasztva, annak saját beállításai közt (a bal felső sarokban a neve melletti fogaskerékre kattintva), az Inverse opcióval utasíthatjuk erre az algorimtust.

A fenti képen egy bitcoin grafikonra vetített Elliott hullám látható. Hogy a gép mennyire volt pontos ennek felismerésében, arról kikérhetitek Discord csatornánk kereskedőinek véleményét is, aki közül többen is előszeretettel használják azt az elemzéseik elkészítése során.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img