Az FTX megveszi a Liquid kriptotőzsdét

spot_img

Minden készen áll arra, hogy az FTX megvegye a Japán székhelyű Liquid Group-ot és annak minden leányvállalatát, beleértve a Liquid kriptotőzsdét.

A Liquid Group szerdán jelentette be az akvizíciót, aminek része a Quoine Corporation és Quonine Pte – ők voltak Japán egyik első bejegyzett kriptotőzsdéje és hozzájuk tartozik a Liquid brand is.

A vásárlás részletei egyelőre nem láttak napvilágot, de a Liquid kriptotőzsde értékét 1 milliárd dollárra becsülték az utolsó befektetési kör után, 2019-ben. Az egyeztetések már a finisben vannak és várhatóan a jövő hónapban tisztázódnak a részletek is.

Az FTX már néhány szálon kötődik a Liquid-hez: amikor tavaly augusztusban a japán kriptotőzsde egy 100 millió dollár veszteséggel járó támadást szenvedett, az FTX egy 120 millió dolláros kölcsönt folyósított nekik.

Amint megköttetik az üzlet, A Quione fokozatosan beépíti az FTX termékeit és szolgáltatásait saját platformjára és az FTX meglévő ügyfeleit átviszik majd a Quoine-hoz. Az FTX és a Liquid nem csak kisbefektetőket, hanem intézményi kliensekneket is szeretne majd kiszolgálni Japánban és globálisan is.

Az FTX és az FTX US is több, nagy értékű akvizíciót vitt végbe az utóbb időben. Tavaly az FTX megvette a Blockfolio nevű portfólió menedzsment alkalmazást 150 millió dollárért. Az amerikai FTX pedig a LedgerX derivatív tőzsdét is magába olvasztotta.

Az akvizíció egyébként egy nappal azután jött, hogy egy harmadik befektetési körben az FTX újabb 400 millió dolláros befektetést kapott, amivel 32 milliárd dollárra teszik a cég teljes kapitalizációját.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img