Mészárlás a tőzsdén, a bitcoin helyzete sem rózsás

spot_img

A Facebook először tett közzé pénzügyi jelentést azóta, hogy tavaly októberben a cég a virtuális világok és a metaverzum felé való nyitás jegyében Meta-ra nevezte át saját magát. Mivel ez az irány összefonódhat a kriptopénzek jövőjével, mi is érdeklődve figyeltük, hogy mi lesz a piac reakciója egy olyan pillanatban, amikor a befektetői világ a vállalatra fókuszál.

Az esti órákban közzétett dokumentum szerint a közösségi oldal növekedése elmaradt a várt eredményektől. A publikációt egy shitcoinokat idéző elmozdulás követte, mely során a Meta részvényei alig fél óra alatt közel 25%-ot vesztettek az értékükből.

Az összeomlás ellenére Mark Zuckerberg úgy nyilatkozott, hogy továbbra is jó döntésnek tartja a metaverzum felé történő terjeszkedést, és hogy legalább 60 milliárd dollárt terveznek elkölteni az ezzel kapcsolatos fejlsztések megvalósítására. Ehhez kapcsolódhat az a napokban szárnyra kapó pletyka is, hogy a Meta felvásárolta a kriptós metaverzum világ Sandboxot, de ezt még egyik fél sem erősítette meg.

A Metához hasonlóan leszerepelt a szintén kriptókhoz köthető PayPal is, ami szintén a gyenge negyedéves eredményeinek közzététele után kezdett egy 25%-ot is meghaladó mélyrepülésbe.

Pedig másfél éve még a PayPal kriptovaluta vásárlást lehetővé tevő bejelentésével indult meg a bitcoin 64 000 dollárig tartó menetelése.

A fenti események is hozzájárulhattak ahhoz, hogy az amerikai piacok tegnapi nyitását követően a bitcoin is vesztett az értékéből. Habár ez az 5%-os zuhanás kriptós szemmel nézve nem volt jelentős, mégis semmissé tette az elmúlt egy hét lassú emelkedését.

Mindez arra utal, hogy továbbra is inkább a medvék uralják a piacot, akik shortok építésére használhatják a pillanatnyi erősödéseket. Ez megnehezítheti majd abból a 28 000 – 42 000 dollár közötti zónából való kitörést, ami az elmúlt másfél évben már többször is megfogta a BTC-t.

A felső határhoz közeledve egyre többen spekulálhatnak arra, hogy a további növekedés előtt először ismét ellátogatunk majd a zóna aljára, Ez az átlagosnál több eladást jelenthet, ami akadályozhatja a további emelkedést.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img