Jack Dorsey: a Diem egy időpazarlás volt, a Meta a BTC-vel is foglalkozhatott volna

spot_img

Jack Dorsey, a Twitter alapítója kommentálta a legfrissebb híreket, miszerint a Meta (korábban: Facebook) berekeszti a Diem fejlesztését. Dorsey szerint elpazarolt idő és energia volt a Diem, helyette dolgozhattak volna azon is, hogy többek számára tegyék elérhetővé a Bitcoint.

Minderről Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatójával tartott interjúban beszélt Dorsey, a Bitcoin for Corporations 2022 konferencián.

Dorsey elmondta, hogy valószínűleg helyes indokok vezérleték a Meta-t, amikor belevágtak a fejlesztésbe, de egy nyílt protokollú projektet kellett volna létrehozniuk, mint a Bitcoin, ahelyett, hogy saját valutát fejlesztettek volna.

„Elég sok tanulság van ebben az egész Libra és Diem sztoriban. (…) Remélem, hogy sokat tanultak belőle, mert itt rengeteg időt és energiát pazaroltak el.” – mondta Jack Dorsey.

„Ezt a két-három évet azzal is eltölthették volna, hogy a Bitcoint világszerte elérhetőbbé teszik.”

„Van most egy nyílt hálózatunk, ami használható. Nem hozzáférhető mindenkinek, de használható. Ha azon dolgoznánk, hogy gyorsabbá és elérhetőbbé tegyük, az mindannyiunk számára előnyt jelentett volna.”

Hivatalosan is kukázták Zuckerberg stabilcoin projektjét

A Twitter alapító régóta Bitcoin evangelista. Olyannyira, hogy a Twitter igazgatói székét is otthagyta, hogy a Square-ről Block-ra átnevezett társasággal kezébe vegye a Bitcoin fejlesztését.

A Meta tegnap jelentette be, hogy nem dolgozik tovább a Diem projekten. A stabilcoin elkészült részét eladta a Silvergate Bank-nak, 182 millió dollárért.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img