Nagy változások jönnek az Axie Infinity gazdaságában

spot_img

Az új szezon kezdetével szeretnének jobban odafigyelni a hosszú távú gazdasági egyensúlyra és a play-to-earn potenciálra, emiatt komoly változásokat jelentett be a Sky Mavis, az Axie Infinity fejlesztőcsapata.

A hivatalos blogposzt szerint a Smooth Love Potion (SLP) termelése a négyszerese annak, amit elégetnek. Ez azért van, mert a breeding (tenyésztés) jelenleg az egyetlen felhasználási területe ennek a potion-nek, kapni viszont több helyről is lehet. Így pedig gazdaságilag nem fenntartható: az SLP árfolyama folyamatosan csökken, az elmúlt hét hónapban az értékének 97%-át elveszítette.

A csapat által közzétett statisztikákon az látszik, hogy az SLP termelés 40% az adventure módból, vagyis PvE-ből származik, a 16%-a pedig a napi questekből. A maradék részt, 44%-ot a PvP, vagyis a játékosok egymás elleni küzdelme adja. Ez azt jelenti, hogy az SLP termelést 56%-ban gyakorlatilag az egyszerű grindelés, klikkfeszt adja. A csapat most ezen szeretne változtatni: a nincs több SLP az adventure módban és nincs több SLP a napi questekből (mivel ezeket kivonják a játékból). A Season 20 kezdetétől már csak PvP módban lehet SLP-t szerezni. A játékosok a ratingjüknek megfelelő SLP jutalmat fognak kapni, 1000 MMR-nél lejjebb csak egyet, 2000+ MMR felett pedig akár tizenkettőt.

Mélyebben érdekel az Axie Infinity vagy más play-to-earn játék? Megnyitottuk a play-to-earn-beszélgető szobát a Discord szerverünkön. Itt három play-to-earn szakértővel és lelkes érdeklődőkkel karöltve megtalálhatod a neked való, megtérülő játékokat. Részletes leírásokat is készítünk.

Az SLP égetésnek (pirossal) és mintelésének (zölddel) aránya

Az SLP kapcsán azt is elmondták a fejlesztők, hogy a jövőben szeretnék kibővíteni azok felhasználási területét a kozmetikai tárgyakra, upgradekre és speciális tornákra.

Hogy a PvP többek számára legyen megtérülő, kibővítik a leaderboard jutalmak rendszerét is. A jövőben a top 300 000 játékos fog jutalmat kapni, összesen 117 ezer AXS-t. Ez egy nagy ugrás az előző rendszerhez képest, ahol 1000 játékos osztozott 3000 AXS-en.

A leaderboard jutalmak új allokációja

A könnyű SLP kereseti lehetőség eltűnésével alaposan átalakul majd a játék gazdasága. Egyrészt kiderül, hogy kik a valójában aktív és jó játékosok, akik PvP-ben is tudnak bizonyítani, másrészt a botok és klikkfarmok jelentősége csökkeni fog, hiszen a könnyen automatizálható PvE győzelmek nem jelentenek majd SLP jutalmat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img