Beszáll a Zynga az NFT játékokba

spot_img

Nagy tervei vannak a FarmVille szériáról elhíresült Zynga játékfejlesztőnek. Az év végére szeretnék a jelenlegi 15 fős blokklánc csapatukat 70-100 fősre erősíteni, valamint legalább egy NFT-alapú játékot piacra dobni. Minderről Matt Wolf, a négy hónappal ezelőtt alakult blockchain gaming divízió alelnöke beszélt az Axios magazinnak.

Wolf azt is elmondta, hogy jelenleg rengeteg szenior pozícióba keresnek munkatársakat, beleértve olyan állásokat is, mint a tokenomics tervező vagy kreatív igazgató.

A vállalat emellett terjeszkedni is szeretne, amiben egyébként is elég aktív. Nem kizárt, hogy idén felvásárol egy vagy több blokklánc játékokkal foglalkozó fejlesztőcsapatot.

A játékról csak sejtéseink vannak, egyelőre semmilyen bejelentés nem érkezett. Tavaly már egy potenciális NFT integrációt hírbe hoztak a FarmVille-el és a Words with Friends-szel, de Wolf leszögezte, hogy a nulláról szeretnének egy vadonatúj címet kiadni. Egyelőre nem terveznek meglévő játékokba NFT-ket és play-to-earn mechanizmusokat beépíteni, de Matt Wolf utalt rá, hogy ha erre valaha sor kerül, az mindenképp “opt-in” alapú lesz, vagyis csak azok férnek majd hozzá, akik kifejezetten ezt szeretnék.

Érdekelnek a play-to-earn, a blokklánc- és az NFT játékok? Nézz fel a Discord szerverünk #p2e szobáiba!

Az Axios interjújából még az is kiderült, hogy a Zynga készülő játéka nagy eséllyel a bálnákra, vagyis a vagyonos kriptopénz holderekre céloz majd. Wolf szerint a célközönségnek nem egy mély játékélményt kínáló játékra van szüksége, hanem inkább egy egyszerű, akár kamatozó mechanzimust használó játékra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img