Nagy kilengések követték az inflációs adatok közzétételét

spot_img

Ismét heves reakciókat váltott ki a friss inflációs statisztikák közzététele. A 40 éves csúcsot jelentő, 7.5%-os adat bejelentésére a piac vad táncba kezdett.

A lenti képen jól látható, hogy a napon belüli tőkeáttételes kereskedést végzők számára miért is lehet veszélyes az ilyen helyzetekben való kereskedés.

Szürke színnel a tegnapi nap bejelentést megelőző időszakát tüntettük fel. A reggeli óráktól  egy lassú emelkedés vette kezdetét, egészen a mindenki által várt 14:30-as időpontig. Az árfolyam ekkor zuhanni kezdett (első piros négyzet), de éppen csak annyira, hogy kivegye a nap mélypontjához igazított stop lossokat. Ezután (zöld négyzet) a korábbi csúcspont fölé emelkedett, hogy kivegye a shortolók stop lossait is, majd ezt követően újból esni kezdett (második piros négyzet) és kiütötte azokat a longokat is, akik a zöld négyzettel jelölt régió alá helyezték a stopjaikat.

Habár több hónapos, vagy éves viszonylatban ezek a néhány százalékos kilengések semmit sem jelentenek, de azoknak, akik rövid távon gondolkoznak, ilyen környezetben kell bizonyítaniuk a rátermettségüket. Tegnap mi is felhívtuk a figyelmeteket arra, hogy ebben az időszakban megtévesztő elmozdulásokra lehet számítani.

Mivel a közzétett inflációs adat magasabb lett a várt 7.3%-nál, a piac szerint már nagy a valószínűsége annak, hogy a jegybank márciusban a tervezetnél szigorúbb intézkedéseket fog bevezetni. Míg a többség eddig csupán 0.25%-os kamatnövelést tartott valószínűnek, tegnap 90%-ra növekedett azok aránya, akik a 0.5%-os emelést is elképzelhetőnek tartják. (Egy nappal korábban még 76-24 volt az arány a 0.25% javára)

A statisztikák közzététele után az is kiderült, hogy a jegybank hétfőre egy előre nem tervezett, zártkörű ülést hívott össze. Elemzők emiatt azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy március helyett akár már hétfőn dönthetnek a kamatemelésről és előre hozhatják a már hónapok óta lebegtetett szigorítások bevezetését.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img