Az inflációs adatok közzétételére vár a piac

spot_img

Ma délután, magyar idő szerint 14:30-kor kerülnek majd bemutatásra az Egyesült Államok legfrissebb inflációs statisztikái. Ahogy az elmúlt hónapok során, úgy a mai esemény is heves kilengésekhez vezethet.

A nagy képre tekintve a bitcoin egy lefelé tartó trendben mozog, mióta az inflációs statisztikák tavaly ősszel átlépték a 6%-os lélektani határt. Ennek novemberi bejelentése szinte percre pontosan egybeesett a 69 000 csúcs elérésével.

Az ezt követő két bejelentést újabb esések követték, melyek végül eljuttattak minket a január 24-i, 33 000 dolláros mélyponthoz, ahol a bitcoin már olyan túladottá vált, mint a 2020. márciusi Covid crash idején.

Habár a piac azóta némiképp erőre kapott, a jegybank márciusban várható szigorító intézkedései miatt erősen megoszlanak a vélemények arról, hogy ez most már egy újabb emelkedő trend kezdete, vagy csak az esést rövid időre megszakító, átmeneti növekedés volt.

Ha ma, a piac által várt 7.3%-os érték feletti inflációs szám kerül publikálásra, akkor nagyobb esélye lehet márciusban egy szigorúbb jegybanki fellépésnek, ami inkább az esésre játszóknak kedvezhet, míg ha nem történik meglepetés, akkor meglehet az esélye annak, hogy a márciusi 14-15-i kamatdöntő ülés előtt még folytatódjon az emelkedés.

A publikációk idején általában nagy kilengések tapasztalhatók, mivel ilyenkor sokan inkább kivárnak és erre az időre felfüggesztik a kereskedést. Emiatt csökken a piac likviditása, vagyis az átlagosnál kisebb vételi és eladási ügyletek is képesek lehetnek jelentősebb elmozdulást előidézni. Ezek a hiretelen kilengések az irányukat tekintve megtévesztők is lehetnek, de a napon belüli kereskedést végzők számára gyors (viszont kockázatos) profitszerzési lehetőséget biztosíthatnak.

A novemberi, decemberi és januári bejelentések közzététele után ugyan kilőtt az árfolyam, ám ezeket nem sokkal később visszaesések követték. Aki tőkeáttételt használ, ilyenkor könnyen megégetheti magát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img