A BlackRock kriptopénz kereskedési szolgáltatások elindítását tervezi

spot_img

A világ legnagyobb vagyonkezelője azt tervezi, hogy kriptopénzekkel kapcsolatos kereskedési szolgáltatásokat indít. Korábban a vállalat már kipróbálta magát a bitcoin kereskedésben és beszámolt arról is, hogy bitcoin bányász vállalatok részvényeivel rendelkezik.

A BlackRock célja, hogy belépjen a digitális eszközpiacra “ügyféltámogatott kereskedéssel, majd saját hitelkerettel”, ami lehetővé teszi a befektetőknek, hogy hitelt vegyenek fel az eszközkezelőtől, kriptovalutákat helyezzenek letétbe biztosítékként.

A Coindesk forrása szerint, az állami nyugdíjszervezeteknek, alapítványoknak és állami vagyonalapoknak is lehetőségük lesz kriptovalutákkal kereskedni a BlackRock integrált befektetéskezelési platformján az Aladdin-on (Asset, Liability, Debt, and Derivative Investment Network) keresztül.

A New York-i székhelyű cég tavaly a chicagói árutőzsdén (CME) keresztül kóstolt bele a rövid távú bitcoin kereskedésbe, amit nyereségesen zárt.

A sikeres kereskedést követően olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek szerint a cég közel 400 millió dollár értékben birtokol bitcoin bányász vállalatok részvényeit.

Időközben a szervezet vezetői, Larry Fink vezérigazgató és Rick Rieder informatikai igazgató dicsérték a bitcoint és egyes altokat. Fink még azt is előrevetítette, hogy a BTC nagyszerű eszközosztállyá válhat és fenyegetést jelenthet az amerikai dollárra nézve, de még sokat kell bizonyítania.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cryptopotato, coindesk, financial times/

BlackRock CEO: a kriptopénzekből remek eszközosztály lehet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img