8 dolog, amit érdemes figyelembe venni online kaszinó alapítása előtt

spot_img

Az internetes szerencsejáték a 2010-es évek óta aranykorát éli, ám a világjárvány még tovább növelte a szárnyaló iparág által generált bevételt. Az Egyesült Államokban 2021-ben már a 44 milliárd dollárt is meghaladta az online kaszinók éves forgalma, és ez az összeg a jövőben várhatóan tovább fog nőni. Nincs ez másként Európában sem, hiszen kontinensünk Amerika mellett a legfontosabb piacnak számít a virtuális szerencsejátékban, így szinte mindegyik online kaszinó magyar felhasználóbázisa is folyamatosan bővül. Ráadásul Magyarország nemrégiben enyhített szerencsejátékkal kapcsolatos szabályozásán, így a közeljövőben várhatóan még több ilyen felületen regisztrálhatnak a magyar játékosok.

A fent említett iparági boom fényében talán nem is olyan meglepő, hogy egyre több vállalkozó dönt úgy, hogy megalapítja saját platformját, és belevág az internetes szerencsejáték izgalmas világába. Tény, hogy egy online kaszinóval jó esetben óriási profitra lehet szert tenni, ám van a dolognak néhány hátulütője, és nem árt egy-két dolgot figyelembe venni, mielőtt az ember egy online kaszinó alapítása mellett döntene. Írásunkban ezeket a szempontokat próbáljuk bemutatni, hogy könnyebben eldönthesd, neked való-e ez a nehéz, ám kétségkívül jövedelmező iparág.

1. Megfelelő kezdőtőke nélkül ne vágj bele

Mielőtt elkezdenénk sorolni a legfontosabb szempontokat, kezdjük az elsővel, vagy inkább nulladikkal, amely nélkül nem is érdemes belevágni az online-kaszinó-alapításba: ez a megfelelő kezdőtőke, ugyanis mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki belevágna az internetes szerencsejátékba. Fizetni kell a weboldal fejlesztéséért, a szoftverekért, az ügyfélszolgálatért, valamint a megfelelő licencek beszerzése is elengedhetetlen és költséges folyamat, ha törvényes keretek között működő vállalkozást szeretnénk. Az engedélyek körülbelül 15 000 dolláros költséget jelentenek, a szoftverek 200 000 és 300 000 dollár között szerezhetők be, a weboldal- és az alkalmazásfejlesztés pedig további néhány ezer dollárral növeli a számlát. Ezenfelül számolni kell a havonta fizetendő költségekkel is, gondoljunk csak a reklámokra vagy az ügyfélszolgálati munkatársak bérére. Egy online kaszinó átlagos havi költsége valahol 60 000 és 170 000 dollár között mozog.

2. Végezz piackutatást

Ha az első szempontnak megfelelsz, és nem félsz több száz ezer dollárt kiadni arra, hogy online kaszinót alapíts, elérkeztünk az információgyűjtés fázisához. Az első és legfontosabb feladat bármilyen vállalkozás alapítása előtt, hogy részletes piackutatást végezzünk az adott iparágról, tehát ebben az esetben az online szerencsejátékról. Mérd fel a vásárlói igényeket, készíts közvélemény-kutatásokat és gyűjts össze minden fontos információt az online kaszinózásról! Vesd papírra az elképzeléseidet, készíts üzleti tervet, és ha nem vagy biztos a dolgodban, nyugodtan kérd szakértő segítségét!

3. Nézz utána az online szerencsejáték szabályozásának

Az online szerencsejáték szabályozása mindig bonyolult kérdés, hiszen sok helyen nem tekintik legálisnak ezt a tevékenységet, gondoljunk csak azokra az amerikai államokra, ahol nemrégiben lettek törvényesek a virtuális kaszinók. Magyarországon a szerencsejáték szabályozásáért a Szerencsejáték Felügyelet felel, így az érvényes jogszabályokkal kapcsolatban az ő weboldalukon érdemes körülnézni.

4. Fordíts kiemelt figyelmet a weboldal küllemére

Manapság már a magyar felhasználók is rengeteg online kaszinó közül választhatnak, amelyek különböző módokon próbálnak egymással versenyezni. A virtuális kaszinók egyre jobban odafigyelnek arra, hogy milyen dizájnnal látják el weboldalukat, hiszen rengeteg felhasználó a site külleme és az első benyomás alapján dönti el, érdemes-e a platformon regisztrálni. Ha már eljutottál oda, hogy a weboldalt tervezgeted, erre fordíts kiemelt figyelmet!

5. Válassz minőségi szoftvereket

A játékosok mindig odafigyelnek arra, hogy olyan weboldalon regisztráljanak, ahol színvonalas játékok és szolgáltatók közül válogathatnak. A kínálat kialakításakor tehát ügyeljünk arra, hogy minőségi szolgáltatókat válasszunk, amelyek népszerűek a játékosok körében. A velük kötött megállapodások sok esetben drágábbak lehetnek, ám ez a befektetés kiváló felhasználói élményt fog eredményezni.

6. Hirdess meg fantasztikus promóciókat

A bónuszok ma már egyetlen online kaszinóból sem hiányozhatnak, és ha nem szeretnél lemaradni a konkurenciától, érdemes ennek külön figyelmet szentelni. Miután kialakítottad a bónuszkínálatot, hirdesd meg a promóciókat, hogy minden játékoshoz eljusson a hírük.

7. Az ügyfél legyen az első

Ahogy a legtöbb szolgáltatóra, úgy az online kaszinókra is vonatkozik az, hogy mindig érzékeltetni kell az ügyfelekkel, hogy mennyire fontosak számunkra. Ezt tehetjük a már előbb is említett promóciókkal, VIP-programokkal vagy színvonalas, 0-24 órában elérhető ügyfélszolgálattal.

8. Fizetési módok széles kínálata

Végül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sokféle fizetési módot kínáljunk a felhasználóknak, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelőt. A legjobb fizetési módok biztonságos fizetést és néhány perces átfutási időt ígérnek, így a be- és kifizetések is magas színvonalon, megbízhatóan, pillanatok alatt teljesíthetők. Az online kaszinók népszerű fizetési módjai:

  • Bankkártya (Visa, MasterCard)
  • E-pénztárcák
  • PayPal
  • Banki átutalás
  • Rapid átutalás
  • Kriptovaluták

Összegzés

A trendekből jól látható, hogy az online kaszinóipar ma az egyik legnagyobb virtuális iparágnak számít, ami a virtuális kaszinók számának robbanásszerű növekedését hozta világszerte. A magyar játékosok immár rengeteg weboldal közül választhatnak, így aki úgy érzi, internetes kaszinót alapítana, annak semmiképp sem érdemes sokáig várni. Az internetes játéktermek száma ugyanis napról napra nő, és egyre nehezebb lesz érvényesülni a nagy cégek árnyékában. Ha a fentiek tehát nem vették el a kedvedet, e szempontok figyelembevételével nagyobb eséllyel hozhatsz létre felhasználóbarát, színvonalas weboldalt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img