Ne feledd, hamarosan változások lépnek életbe a Revolutnál!

spot_img

Néhány héttel ezelőtt értesítette magyar ügyfeleit a Revolut, hogy 2022. április 1-jétől a finetech cég nem férhet hozzá a helyi forint alapú fizetési rendszerekhez. Április elsejétől tehát megszűnnek a Revolut magyar számlaszámok, így nem lehet majd Magyarországon belül a régi forint számlaszámokról utalást indítani és fogadni sem.

Ne feledd, megváltozik a helyi HUF számlaszámod, de ami a legfontosabb: továbbra is használhatod a Revolutot forintban történő fizetésre és átutalás fogadására. Április elseje után ugyanúgy, változatlanul töltheted fel Revolut számládat forinttal és küldhetsz átutalást forintban is.

Nem érinti a változás a bankkártya és hitelkártya feltöltéseket sem. Az összes többi Revolut funkciót is a megszokott módon használhatod, mint például a kedvező devizaárfolyamon való váltást, a megtakarítási széfeket és az ingyenes, azonnali fizetési megoldást, ha pénz szeretnél küldeni egy másik Revolut felhasználónak.

Mi változik?

Aprilis 1-jétől a magyarországi Revolut ügyfeleknek minden bejövő átutalásnál az új európai IBAN-t kell használni. Az IBAN szám már most is elérhető az appban. A jelenlegi magyar számlaadatok már nem lesznek érvényesek, és április 1-től nem tudod majd használni a Revolut számládra érkező átutalások fogadására. Érdemes tehát már most elkezdeni használni az LT-vel kezdődő európai IBAN-t az átutalásokhoz.

Feltöltés az európai IBAN számlára

Ha banki átutalással töltesz fel pénzt a Revolut számládra, mostantól azt a pénzt az európai IBAN számlaszámra kell küldened. Ahogy korábban említettük, a hitel- vagy bankkártyával történő feltöltések változatlanul működnek tovább.

Változnak a díjak is?

Ahogy eddig is, minden euróban történő átutalás, amelyet az EGT bármely bankjából küldenek a számládra, díjmentes. 

Ha egy magyar bankból küldenek pénzt a Revolut számládra előfordulhat, hogy az adott bank díjat számít fel az átutalásért. Az esetleges díjak a küldő bank díjszabása szerint alakul. Ezeket a díjakat a Revolut nem adja hozzá az összeghez, és nem kapja meg a díj egy részét sem. Utalás előtt tehát érdemes tájékozódni az aktuális utalási díjak felől.

Mi történik, ha 2022. április 1. után utalnak pénzt a magyar IBAN számládra?

Április 1. után a régi HUF számlaadataidra küldött fizetéseket nem fogja a Revolut jóváírni a számládon, visszaküldik a feladónak. A visszaküldés automatizált lesz, így neked semmit sem kell tenned. Azt vedd figyelembe, hogy ez a folyamat akár 5 munkanapot is igénybe vehet.

Banki átutalásokat szintén az eddigiek szerint tudsz majd indítani Revolut számládról.

Ha nincs még Revolut számlád, az alábbi linken keresztül biztonságosan regisztrálhatsz egyet. További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/revolut/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img