Két hónapja nem volt ilyen erős az outflow

spot_img

Amíg a Bitcoin árfolyama már tíz napja felfelé vette az irányt, új bikás jelek láthatóak a makró adatokon. Az outflow, vagyis a kriptotőzsdékről kiutalt bitcoinok száma újra megnőtt. 15 nap alatt 61 ezer bitcoint utaltak ki a tőzsdékről a Glassnode adatai szerint. Dollárban ez nagyjából 2,6 milliárdot takar. 

Be- és kimenő BTC utalások az IntoTheBlock grafikonján. Szaggatott vonal jelzi a 0 összegű mozgások határát, a kék vonal pedig magát a flow-t pozitív vagy negatív irányba. Jól megfigyelhető a január 29-i óriási negatív flow (kékkel).

15 nappal ezelőtt a kriptotőzsdéken tárolt bitcoinok száma 2,57 millió volt, most pedig 2,51 millió BTC. Ebből 15 ezer BTC-t (638 millió dollárt) egyetlen nap alatt utaltak ki. 

Az IntoTheBlock adatai szerint ez a legnagyobb mértékű outflow január 29-e óta. Az árfolyam pár nappal 29-e után, egyetlen nap alatt 37 500 dollárról 44 200-ra ugrott.

A tőzsdékről történő kiutalások (és ezek növekvő mértéke) általában bikás jelek. A kiutalás azt jelzi a piacnak, hogy a vevők bevásároltak és szeretnék biztonságban tudni a pénzüket, emiatt a közeljövőben nem terveznek eladni.

A BTC árfolyamának alakulása: 10 napja felfelé, az óriási outflow utáni január 29-i gyertya nyíllal jelölve.

 

Többet szeretnél tudni a piacok, a tőzsdék és a kereskedés alapjairól? A KriptoSuli kiadványunkat pont erre találtuk ki!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img