Jönnek a sidechainek a BNB Chainre, hogy bírja a tömeges terhelést a hálózat

spot_img

A BNB Chainen, a Binance által üzemeltetett hálózaton (régebbi nevén Binance Smart Chain) hamarosan megjelennek a sidechainek, vagyis azok a mellékágak, amik felszabadítják a hálózatot a terheléstől, csökkentik a tranzakciók költségét és növelik azok sebességét. Az ágak megjelenése az olyan erőforrásigények alkalmazásoknak kedvez majd, mint az nft játékok.

A Binance sajtósa a The Block-nak elárulta, hogy a BNB Application Sidechain (BAS) segítségével a fejlesztők portolhatják majd az adatokat és az eszközöket a BNB Chainre. Az ágak alkalmazás-specifikusak is lesznek, ami azt jelenti, hogy az egyes ágak egy felhasználási területre vagy egy alkalmazásra fognak fókuszálni.

A mellékágak függetlenül is működhetnek majd a főhálózattól, a tesztelések során nem kell főhálózat validátorait használniuk. Az ágak bármikor kapcsolódhatnak a főhálózathoz.

A BNB Chain fejlesztői közül már több csapat dolgozik az első BAS-on, aminek a play-to-earn és nft játékok alkalmazásainak kiszolgálása lesz a feladata.

A Binance Smart Chaint februárban nevezték át BNB Chainre. Akkor a Binance-nél arról beszéltek, hogy szeretnék ha a nagy userbázisú, tömeges alkalmazások is működnének a hálózaton. Említették a GameFi, a SocialFi és a metaverzum szektorokat is. Az ágak közelgő megjelenése ennek a terjeszkedésnek egy fontos pillére lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img